Merkurius veckobrev v.21

Hej allesammans!

Efter en härlig vecka med en strålande ”Klassensdag” skulle vi ha en fin kortvecka tillsammans… där vi bland annat skulle förbereda vår kommande minnesstund som är planerad till måndag… men vi i merkuriusteamet fick oroande och tråkiga nyheter under studiedagarna. Besked kom att vi hade elever som varit med om en olycka. Därav blev stämningen annorlunda när vi möttes igår. I samtalen kunde vi märka att fanns ett nytt allvar och medkänsla med våra klasskompisar och vi skickar så många positiva tankar vi kan till er och era familjer!
Under fredagen fick vi hjälp med att förverkliga idéen om ett minnesträd. Fantastiska James fanns på plats för att med sina expertkunskaper förverkliga tanken. Här kommer vi merkuriusar träffas för att tillsammans minnas på måndag.

Operation Lemshaga 22 maj
Vi genomförde även detta år Operation Lemshaga. Förra årets succé med över 22 000 insamlade kronor till Barncancerfonden får vi se om vi kan överträffa! årets mottagare är  Världsnaturfonden WWF och se till att swisha in era bidrag senast måndag. Sedan ta ni med er ”kvittot”/lappen som delats ut och ta den till skolan på måndag. Den finns även här: Operation Lemshaga – hemlapp 2

SYV-info & Prao
Vid vårt föräldramöte fick vi del av en fin översikt runt gymnasievalet av vår SYV, Daniel. Här kommer denna i Pdf-format för alla att ta del av!
Gymnasieinfo föräldrar åk8

Vi har också fått besked om att vi kommer ha vår prao-vecka (åk 9) under v.45 i höst. Glöm inte att dra nytta av varandras erfarenheter/praoplatser för att underlätta sökandet denna gång! Om ni har en praoplats på ert jobb kan ni vända er till någon av oss mentorer så kan vi förmedla till behövande!

Kommande datum:

30-31/5 Lovdagar
6-7/6 Lov + studiedag
13/6 Skolavslutning

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Merkuriusteamet