Merkurius veckobrev v.21

Hej alla elever och föräldrar i Merkurius!

Terminen och årskurs åtta börjar gå mot sitt slut. Maj månad har bjudit på en hel del regn och nu hoppas vi att vädret ska bli lite varmare och torrare. Här och på distans arbetar eleverna på lika flitigt och ambitiöst som vanligt.

Svenska

I svenska börjar bokprojektet gå mot sitt slut och på måndag ska bokanalyserna vara klara. Projektet har löpt på under många veckor och nu hoppas jag att eleverna har lärt känna begrepp som motiv, bildspråk och berättarperspektiv. För flera av eleverna har projektet inneburit att läslusten har väckts, vilket är roligt. En hel del elever har inte bara läst en bok, utan flera! Nästa termin kommer vi läsa en gemensam bok och vilken de blir, blir en överraskning.

Förutom bokanalyser har eleverna skrivit noveller. En novell är en kort berättelse som utspelar sig under en kort tid, med få personer. I en novell ställs ofta huvudpersonen inför en valsituation där hen tvingas fatta ett svårt beslut. Novellen har ofta ett oväntat slut. Eleverna ska även läsa sina noveller högt och spela in dem. Både text och ljudinspelning ska vara klart och inlämnat senast på tisdag nästa vecka.

Klassresa

Information om klassresan har nu gått ut på mail till samtliga vårdnadshavare. Om du inte har fått information beror det förmodligen på att du inte har uppdaterat din mailadress i SchoolSoft. 

Gymnasieinformation och föräldramöte ht-21

I början på nästa termin kommer vi erbjuda er ett föräldramöte med information om gymnasievalet. Vi vet inte exakt datum i skrivande stund men förmodligen kommer mötet ligga i mitten på september. Vi kommer även ta del av den digitala gymnasiemässan under hösten.

Nya klasser

I slutet av terminen kommer vi presentera klassindelningen inför årskurs nio. 

Låneböcker

Har du böcker som du lånat av skolan ska dessa lämnas tillbaka senast den 7:e juni.

Ipads

Alla Ipads ska lämnas in för uppdatering över sommaren. Vi kommer samla in dessa under sista skolveckan.

Sista skolveckan

Sista skolveckan kommer tisdag-fredag vara schemabrytande. Mer information kommer.

Trevlig helg önskar team Merkurius!