Merkurius veckobrev v.22

Hej Merkurius!

Dagarna rullar på och ni lämnar ifrån er det ena arbetet efter det andra. Tänk på att det är ditt ansvar att ha koll på att allt har genomförts/kommit in som det ska innan betygen sätts!

VECKAN SOM GICK
var det den sista hel skolveckan för läsåret!

Under mentorstiden gick vi igenom de schemabrytande dagarna som kommer (mer info läggs ut i nästa veckobrev).
I fredags skulle ni alla ha lämnat in era iPads till Martin, rensade och utan lösenkod. Lämna in den till Martin snarast om du inte har gjort det än!

VECKAN SOM KOMMER
Veckan börjar med en studiedag för oss i personalen så ni elever får vara lediga. Tisdag 6 maj är alla lediga! Onsdag och torsdag är vanliga skoldagar men fredag är schemabrytande.

Fredag 9 maj – Klassens dag
På fredag ska vi ha klassensdag på Grisslinge Havsbad. Vi samlas vid volleybollplanen kl.10.00. Ta med matsäck, badkläder, handduk och möjligtvis en liten peng för fika. Dagen avslutas ca 13.30 på plats.
ÖVRIG VIKTIG INFO

Återlämna läromedel
All läromedel ska lämnas tillbaka/betalas för senast på torsdag till respektive lärare. Elever som har tappat bort sin bok, skrivit i den eller skadat den får ersätta för boken (prata med respektive lärare). Har ni inte gjort det innan avslutningsdagen kommer en faktura skickas hem med en administrationsavgift som tillägg.
Spara era skrivhäfte, ni fortsätter att skriva i dem nästa läsår!

Klasskassan
Taco-gruppen
Det är nu dags att betala för taco-kryddorna ! Försäljningspengarna (500 kr) sätts in på konto 6193 – 126 152 772 i Handelsbanken (mottagare Ahlberg) senast 26 maj. Skriv elevens namn på betalningen!

Själva resan!
Föräldrar har nu haft ett planeringsmöte med alla ledare i dagsläget. Programmet börjar ta form och det kommer kunna skickas ut lite tider och innehåll till föräldrar under nästa vecka.
De är dock 2 ledare kort just nu så de undrar om det finns några fler som är intresserade att följa med?
I dagsläget är det 4 som kommer vara med. Det är bra att vara 6+ och dessutom gör det inget om det finns någon i reserv.
Budgeten för resan kommer nog gå ihop som det ser ut nu men de väntar fortfarande in pengar för tacokryddor samt blommor.

Påminnelse: Lämna inga värdesaker i kapprummet
Vi vill göra er uppmärksamma på att inte lämna några värdesaker i kapprummet. För tillfället har vi bestämt att ni får ta med er väskor, jackor, skor och annat som inte går att låsa in i skåpet med till klassrummet eftersom vi just nu har haft en del incidenter där saker gömts, försvunnit eller flyttats på.

Påminnelse: Sports Camp
För er som vill göra något riktigt roligt tillsammans med nya eller gamla vänner i sommar bjuder Sports Heart Camp in alla från 7-15 år på en härlig lägervecka den 30 juli-4 augusti på Ingarö. Lemshagas egen musiklärare Jonas Karlhager är ansvarig för show men förutom det finns fotboll, ishockey, handboll, innebandy, friidrott, mountainbike, e-sport och dans att välja mellan. Bland ledarna är några av de största profilerna i respektive idrott som Tommy Söderberg, Malin Ewerlöf och Stefan Holm för att nämna några. Oavsett om du ligger på en avancerad nivå i din idrott eller aldrig provat så finns det möjlighet att utvecklas här. Alla deltagare får ta del av ett aktivitetscenter som innehåller allt ifrån Bumper Balls och Segways till möte med en gladiator som är på plats hela veckan i hinderbanan och swimrun med en av landets främsta instruktörer. För de äldsta deltagarna är det övernattning i Brunns skola med massor av kvällsaktiviteter, bad och grillning. Familjer som har svårt med deltagaravgiften har möjlighet att ansöka om gratis plats.
Mer information finns på hemsidan där också anmälningarna görs; sportsheart.se.
Ledarna hälsar er varmt välkomna!

Kommande viktiga datum

v.23, måndag 5 juni – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.23, tisdag 6 juni – Lovdag
v.23, fredag 9 juni – Klassens dag (se info ovan)
v.24, måndag-onsdag – Schemabrytande dagar (info kommer nästa vecka)

 

Ha en trevlig helg!
/Maggie, Ann och Henrik

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']