Merkurius Veckobrev v 23

Hej Merkurius!

Snart är det sommar lov. Bra kämpat hela året. Nu hoppas jag att vi får en fin sommar där vi kan vara ute i solen och får bada mycket, så att vi kommer tillbaka fulladdade med energi när ni blir våra SOLAR till hösten.   VECKAN SOM GICK Sista skolveckan med lektioner. Ni har lämnat in böcker och Ipads. Städat i hemkunskapen. Några har gjort sena inlämningar och omprov. Bra jobbat Merkurius.

Fredag 9 maj – Klassens dag På fredag ska vi ha klassensdag på Grisslinge Havsbad. Vi samlas vid volleybollplanen kl.10.00. Ta med matsäck, badkläder, handduk och möjligtvis en liten peng för fika. Dagen avslutas ca 13.30 på plats.

VECKAN SOM KOMMER

Måndag 12 juni; Fadderdag. Vi samlas vid Ladan 8.40 för att sen gå till Villan. Där tar åk 3 tar emot oss. De har planerat ett program där vi kommer att vara både ute och inne. Vi äter lunch tillsammans kl 11.40. Innan dagen avslutas så tömmer du ditt skåp och visar upp för oss mentorer innan du går hem. Glöm ej nyckel och en väska/påse att ta hem skolmaterial i. Om du vill ta med fika till förmiddagen.

Tisdag: Då fixar Merkurius Solens avslutningsmiddag.

Grupp 1; 8.30-12.00. I hkk salen. Tillagar Dessert. Lunch 11.30-12.

Grupp 2; 11.30- 15.30. I Hkk salen. Tillagar Förrätt.Lunch 11.30-12

Grupp 3; 11.30-15.30. Samling I L3. Dukar och dekorerar. Lunch 11.30-12.

Grupp 4;  16.00-21.00 Samling i Hkk salen.Servering.

Har du glömt vilken grupp du är i . Fråga Ann.

 

Onsdag 14 juni; Samling 8,50 vid Amfieteater. Sätt er på Merkuriusraden. Därefter samlas klassen för att önska varandra Glad Sommar i L3.

ÖVRIG VIKTIG INFO;

Återlämna läromedel All läromedel ska lämnas tillbaka/betalas för senast på torsdag till respektive lärare. Elever som har tappat bort sin bok, skrivit i den eller skadat den får ersätta för boken (prata med respektive lärare). Har ni inte gjort det innan avslutningsdagen kommer en faktura skickas hem med en administrationsavgift som tillägg. Spara era skrivhäfte, ni fortsätter att skriva i dem nästa läsår!

Klasskassan Taco-gruppen Det är nu dags att betala för taco-kryddorna ! Försäljningspengarna (500 kr) sätts in på konto 6193 – 126 152 772 i Handelsbanken (mottagare Ahlberg) senast 26 maj. Skriv elevens namn på betalningen!

Själva resan! Föräldrar har nu haft ett planeringsmöte med alla ledare i dagsläget. Programmet börjar ta form och det kommer kunna skickas ut lite tider och innehåll till föräldrar under nästa vecka.
De är dock 2 ledare kort just nu så de undrar om det finns några fler som är intresserade att följa med? I dagsläget är det 4 som kommer vara med. Det är bra att vara 6+ och dessutom gör det inget om det finns någon i reserv.
Budgeten för resan kommer nog gå ihop som det ser ut nu men de väntar fortfarande in pengar för tacokryddor samt blommor.

Påminnelse: Lämna inga värdesaker i kapprummet Vi vill göra er uppmärksamma på att inte lämna några värdesaker i kapprummet. För tillfället har vi bestämt att ni får ta med er väskor, jackor, skor och annat som inte går att låsa in i skåpet med till klassrummet eftersom vi just nu har haft en del incidenter där saker gömts, försvunnit eller flyttats på.

Påminnelse: Sports Camp För er som vill göra något riktigt roligt tillsammans med nya eller gamla vänner i sommar bjuder Sports Heart Camp in alla från 7-15 år på en härlig lägervecka den 30 juli-4 augusti på Ingarö. Lemshagas egen musiklärare Jonas Karlhager är ansvarig för show men förutom det finns fotboll, ishockey, handboll, innebandy, friidrott, mountainbike, e-sport och dans att välja mellan. Bland ledarna är några av de största profilerna i respektive idrott som Tommy Söderberg, Malin Ewerlöf och Stefan Holm för att nämna några. Oavsett om du ligger på en avancerad nivå i din idrott eller aldrig provat så finns det möjlighet att utvecklas här. Alla deltagare får ta del av ett aktivitetscenter som innehåller allt ifrån Bumper Balls och Segways till möte med en gladiator som är på plats hela veckan i hinderbanan och swimrun med en av landets främsta instruktörer. För de äldsta deltagarna är det övernattning i Brunns skola med massor av kvällsaktiviteter, bad och grillning. Familjer som har svårt med deltagaravgiften har möjlighet att ansöka om gratis plats. Mer information finns på hemsidan där också anmälningarna görs; sportsheart.se. Ledarna hälsar er varmt välkomna!

Kommande viktiga datum

v.23, fredag 9 juni – Klassens dag (se info ovan)

v.24, måndag 12 juni  Fadderdag 8.40-1300 se ovan

V. 24 Tisdag 13 juni Special  schema se ovan.

V .24 Onsdag 14 juni Avslutning kl 9.

SOLAR; Vi ses igen tisdagen 22 augusti.

 

Ha en underbar sommar!

Ann, Maggie och Henrik

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']