Merkurius veckobrev v 3

Hej Merkurius!

Nu är vi igång igen och det är härligt att se er lust att ta er an uppgifter och er hjälpsamhet mot varandra. Vi njuter av att få vara del av er vardag och utveckling! Heja Merkurius!

Föregående vecka

Vi inledde mentorstimmen med att förbereda oss inför utvecklingssamtalet i februari. Ni kommer under två mentorstimmar få tid till detta och det ska utmynna i en keynote där du bl a reflekterar kring trivsel, kompisar, styrkor och mål inför terminen. Vi ser framemot att ta del av just dina tankar.

I matten fortsätter vi arbetet kring taluppfattning som vi startade innan jul. Det är mycket nya begrepp och metoder som bygger på varandra och som kommer vara viktiga för fortsatt matematik. Det är viktigt att du tar ansvar för varje veckas “beting” så att du är i fas.

I fysiken har vi också mött många nya begrepp bl a spänning, ström och resistans och sambandet dem emellan. Vi har diskuterat, läst, räknat, tittat på filmer och praktiskt undersökt dem för att förstå dem bättre. På labbarna har vi undersökt skillnaden mellan serie- och parallellkopplade lampor och batterier och funderat vidare på fördelar/nackdelar med dessa kopplingar och vart vi stöter på dem i vår vardag.

 

Kommande

 • Nästa vecka börjar period 3. Håll utkik på schemat vilken förändring det innebär för dig.
 • Tiderna för utvecklingssamtal ligger nu ute på schoolsoft. De flesta samtalen kommer att äga rum  v 6 och onsdagen den 7/2 är det en hel utvecklingssamtalsdag.
 • 13/2 Allaktivitetsdag för Ladan. En av årets höjdpunkter, enligt vissa, närmar sig och som vanligt kommer det finnas flera olika alternativ att välja mellan och inom närmsta tiden går vi ut med information om alla alternativen.
  Vi vill dock redan nu ge er en första information om en av aktiviteterna som man kommer kunna välja, skidresan. Detta är för att undvika frågetecken, missuppfattningar och viss frustration som skett tidigare år. Det är också av anledningen att ni i lugn och ro ska kunna diskutera detta hemma. Årets skidresa går till Kungsberget!

  Att tänka på:
  * Det är bara elever i åk 7-9 som åker med våra 2 bussar dvs inga föräldrar eller elever i yngre åldrar som åker med oss. Obs! Elever i åk 6 kommer ha en egen bokning
  * Vi kan inte åka med fler bussar då vi inte har fler pedagoger som kan följa med och ansvara.
  * Vi har ett fast antal platser vilket innebär att det kommer finnas ett litet moment av ”först till kvarn”. Vi kan inte ge förtur till några pga t ex ålder. Vi kan inte heller byta de bussar vi bokat.
  * Vi kommer inte finnas med eleverna i backarna, men vi har fasta återsamlingsplatser där det alltid finns personal. Vi har vuxna som åker skidor men de kan förstås ej vara med överallt.
  * Vi kommer kunna erbjuda en enkel men kul skidskola under 1 tim av fm för nybörjare.
  * Det är alltid pedagogerna som beslutar i vilken buss som eleverna ska åka i.
  * Dagen varar från 6.00 – ca 19.30.
  I anslutning till att eleverna får information om alla olika fantastiska val man kan göra skickas mer information ut i Schoolsoft. Där ser man även tidsplanen för när man kan börja boka.
  Efter detta kommer all info skickas vi Schoolsoft då det är den kanal vi kan nå ut till alla som går i åk 7-9
 • 14/2 kommer vi att få besök av polisen polarna och kommunen. Ett av syftena är att informera och främja brottsförebyggande. Vi kommer att ha 90 minuterspass med båda klasserna och dagen avslutas med möjlighet för föräldrar att lyssna på en föreläsning. Se info från kommunen nedan.

           På kvällen kl 18.00 är föräldrar inbjudna till att ta del av detta. Lokal: L1-L2 i Ladan.

 • Vecka 8 går eleverna på prao. Målet är att eleverna själva hittar en praoplats. Den information och de avtal som måste fyllas i och lämnas till mentorerna finns på Lemshagas hemsida. Ni kan läsa mer om det här;
 •  21/2 är det föräldramöte. Mer information om det kommer längre fram.
 • Vecka 9 är det sportlov.

Trevlig helg! Ut och njut av snön!

Annica, Patrik, Charlotta och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']