Merkurius veckobrev v 3

Kära Merkuriusar!

Årets andra skolvecka till ända, med sol och allt idag.

Vi förbereder våra iup’er inför utvecklingssamtalen. Samtalstiderna ligger ute på School soft så om ni inte bokat in ert samtal så kan ni kika där. Iup-läxan ligger ute och ska göras ihop med sina vuxna, så det är bra att ta tag i.

Vi behöver också ha in PRAO-lapparna.

Engelska

Vi har övat på hörförståelse och finslipat strategier kring såväl förståelsen av talad engelska som visandet av den förståelsen. Utöver detta tränar vi provsituationer och hantering av stress, mångfacetterade intryck under press och vilka strategier vi kan använda för att göra vår egen process lättare och smidigare. Det är flera som frågat om just strategierna är en del av kunskapskraven och svaret är ja. Skattjakt: Kika på din matris i engelska och se hur många delar som handlar om hörförståelse och hur många som handlar om strategier.

Nästa vecka gör vi ett, eller kanske två, övningsprov igen och efter det kommer ett slutprov där du får möjlighet att visa både hörförståelse och strategierna du använder. Om du vill, så finns möjlighet att gå in här och öva.

Inspirationsmässa, 20 mars.

Här kommer en text från Fredrik och Patrik, som håller på att sätta ihop en spännande sak.

”Mitt liv mina val” 20/3 vill du bidra?

Kort bakgrund – Vi vill att våra elever ska få syn på sig själv som person (vad är ens drivkraft), hur matchar det mot utbildningar och framtida jobb. Vi vill gärna gå lite utanför boxen – inte tänka typiska mans/kvinnoyrken! 

Vad vill vi göra 20 mars?

Vill du som förälder eller tidigare elev komma och berätta om vad du jobbar med eller vilka utbildningar du valt och varför?

Hur?

Vi kommer köra kort intro för alla sedan miniföreläsningar på 10-15 minuter för grupper på 13 elever och däremellan ”mässa” där 10-15 föräldrar/fd elever berättar om sina jobb/studieval.

Tid: 20/3 kl. 12.30-15.00

Plats: Ladan/gymnastisksalen Lemshaga

Deltagande elever: Årskurs 7-9 (156 elever)

Kontakta Fredrik Pettersson om detta låter intressant.”

fredrik.pettersson@lemshaga.se

 

Save the date:

4 februari kommer föräldrar bli inbjudna till föreläsning av Preventionsturnén. Mer information kommer nästa vecka, men redan nu kan ni boka in kvällen mellan 18-20 för det här är något viktigt som ni inte vill missa! (Vi kommer också att arbeta med det med eleverna på skoltid, med besök hit till skolan.)

 

Trevlig helg!

Vi avslutar med härliga bilder på positiva saker som ni kan göra utomhus på rasterna, där både rörelse, frisk luft och skratt blandas ihop när ni gör saker tillsammans!

  

Trevlig helg, hälsningar MerkuriusTeamet.