Merkurius veckobrev v.3

Hej!

Nu är vi igång men det är förstås inte helt som det det brukar vara då vi är påverkade av Covid-läget! På plats håller alla humöret upp och vi jobbar på trots läget = beröm till er alla merkuriusar! Frågan om distansundervisning lyfts regelbundet och vi ber er alla att hålla er uppdaterade via Schoolsoft om det skulle bli aktuellt. Är ni hemma hänger ni elever och föräldrar med så gott hälsan tillåter via Classroom. Behöver ni hjälp kontaktar ni oss mentorer/pedagoger!

Med anledning av just Covid meddelades det i veckan att allaktivitetsdagen ställs in då det i nuläget är för stora osäkerheter inblandade med upplägget. Se mer info i Schoolsoft.

Mentortiden

Ny termin ger nya möjligheter! Vi lanserar ny begreppet ”Klassmart” i Merkurius. Nu söker vi nya vägar för att vi som grupp ska ta oss än längre. Fokus är; vad är framgångsfaktorer, vad kan du göra själv och vad kan du hjälpa andra med. Med detta som grund kommer vi ha mentorsamtal, utvecklingssamtal och samtal med klasserna. Diskutera gärna hemma hur ni tänker kring detta och hur det kan användas för att alla ska kunna vara med och bidra! Tillsammans ska vi ta oss längre!

Under mentorstiden har vi också lyft frågan vad vi har i våra Ipads. Vi vill att ni elever har bra rutiner med er från skolan när det gäller tekniska hjälpmedel som ej är era egna. Man behöver skilja på privata och skola/jobb-hjälpmedel. Kopplat till detta påminner vi också om vikten av att inse vad du inte får, inte bör fotografera, samt vad du delar med andra.

SO

Nu bygger vi vidare på de revolutionära tankarna och de nymodigheter dessa förde med sig. Vi har nu sett feminismen födas och med ett hopp till Sverige under 1800-talet synliggör vi dels hur socialismen sprids och hur vårt land går från ett fattigt hörn av Europa till ett av världens rikaste! Vi är dock på väg mot mörkare tider där världskrig väntar och 2 folkmord…längs vägen synliggör vi nationalismen och dess inblandning i dessa mörka delar i historien.

Ett annat fokus vi har just nu är att samtidigt som vi försöker förstå vad som händer i historien försöker vi synligöra än mer vad som ger mer kvalité i våra analyser. Detta är bra att ha med sig när ni vill utveckla er svar!

Kommande händelser:

v.4 onsdag: Vi siktar på att våra tider för utvecklingssamtal finns på plats då.

 

Hoppas att ni alla nu kan hålla er friska och att er helg blir härlig!

/Merkuriusteamet