Merkurius veckobrev v.33 – Läsårets första!

Hej allesammans!

Vi mentorer är helt eniga. Starten har känts bra eller till och med mycket bra! Energin har snabbt kommit tillbaka. Stämningen har varit god. Engagemanget ökat för varje timme! Kort sagt en bra start!

Ett lite mer utvecklat svar på vad denna start innehållit säger att uppropsdagen gjorde så vi landade på skolan och fokus denna dag var trygghet/samarbete och vad som ger detta. Torsdagen var den första av två ”Trygghetsdagar” vi har i Ladan. Målet dessa dagar är att få chansen att skapa kontakter till fler elever i Ladan. Möjliggöra samtal, samarbete och möten mellan elever i Venus, Merkurius och Solen.
Utöver dessa möten ser vi också till att få koll på möjligheter, rättigheter och skyldigheter alla Ladanelever har. Eleverna möts runt spel, regler, funktioner och i olika miljöer. De äldre hjälper här till att skola in de nya venuselevern, vilket gör det lättare för dem alla landa i Ladan.
Den andra trygghetsdagen handlar om att bygga vidare på samarbetet men vidga våra vyer. Därför tog vi oss i år in till Blockhusudden för att där ha vår ”Turfhunt”. Digital orientering med frågesport och utmaningar är kanske en snabb sammanfattning av vad Turfhunt handlar om. Massor med beröm kan vi skicka till alla er merkuriuselever som skötte sig strålande (övriga var bra också:)!! På måndag har vi utvärdering och prisutdelning under mentorstimmen. Ska bli spännande att se hur det går!

Nästa vecka följer vi upp detta med en vecka som innehåller delar som gör den lite speciell. Måndag, tisdag och onsdag följer vi dock schemat. När vi sedan kommer till torsdag och fredag händer det nya spännande saker. Kort beskrivning här och sedan finns alla detaljer i Schoolsoft (vi publicerar inte alla tider, platser här).

Torsdagen är vi på Björnö och först har vi med oss alla elever och sedan får vi äntligen chansen att träffa även er föräldrar vid vår familjepicknick! Samling 10.15 för eleverna på parkeringen, Björnö naturreservat.

Fredagen på Björnö avslutar veckan och vi tar helg. Avslut/hämtning 10.00 på parkeringen eller 10.09 vid bussen. Sedan kommer alla ni elever få vara med och utvärdera hur det varit. Detta sker digitalt när ni kommit hem och sedan tar vi helg!

Övrig viktig information:

Samtycke kring namn- och fotopublicering
Alla vårdnadshavare har i Schoolsoft en nyhet angående namn- och fotopublicering av elever i våra veckobrev. Vi ber er ta del av informationen och inkomma med svar via Schoolsoftnyheten så snart ni har möjlighet.
Specialkost
Köket behöver få in speckost från samtliga elever som har detta förutom reda anmäld ’Gluten Intolerans’.
Det gäller även önskan om vegetarisk kost för utflyktsplaneringen mm.
Ifylld blankett lämnas till kökpersonal via postfack ’köket’ vid expeditionen eller i brevlådan utanför annexet.

Föräldramöte med mentorer v.41

Föräldramötet kommer att hållas digitalt via Google Meet. Vi återkommer med mera info.

SYV – föräldramöte v.45

Mötet med information inför gymnasiet kommer att hållas digitalt via Google Meet den 10 november 2021 kl.18.30.

Kontakt

Vi ha Personalrums-telefoner och utflyktsmobiler. Den personalrumstelefonen som finns till Ladan är: 08 586 313 14. Vanligtvis nås vi pedagoger och mentorer lättast via mailen.

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Kom ihåg att det vanligtvis blir förändringar under första veckorna.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera era uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Utvecklingssamtal 

Under vecka 39 kommer vi att genomföra utvecklingssamtal. De flesta av samtalen kommer att ske under utvecklingssamtalsdagen 29/9. Formerna och bokning för dessa ber vi att få återkomma om.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

kommunikationspolicy – lemshaga

Trevlig helg!

/Mvh Merkuriusteamet