Merkurius veckobrev v 34

Hej alla Merkuriusar!

Nu är vi på gång! Tack för en fin uppstartsvecka alla härliga Merkuriusar!

Veckan som gått

Den här veckan har ni fått komma igång med skolarbetet under tre dagar samt haft två lägerskoledagar.

Lite av det ni fick starta upp med i veckan var  bl a jobba med mönster och tesselering i matten, ta del av information om idrottens upplägg för terminen samt ha pulsfys och leka catch the flag. Nytt för det här läsåret är hemkunskap och no-labb och det fick ni pröva på den här veckan – halva klassen fick ha hemkunskap där det bl a bakades äppelpaj och den andra halvan fick ta brännarkörkort och elda magnesium på no-labben.

Under mentorstimmen utvärderade vi Ladans trygghetsdagar och ni fick då tänka till kring vad som var bra med dagarna, vad som behöver ändras och förslag på det samt vad du utmanades i vad gäller samarbete. Många kloka tankar dök upp som vi i arbetslaget tar med oss samt tankar kring samarbete som vi kommer jobba vidare med på mentorstimmen. Vi avslutade också med en prisutdelning för turfen i amfiteatern.

Det var många turer kring lägerskoledagarna, men vi är så glada att de blev av! Det blev fantastiska dagar i friluftslivets tecken.Vi trotsade regnet och blåsten och startade torsdagen ute på Björnö parkering. Där blev ni uppdelade i grupper för att tillsammans ta er runt på en turf ut till Ramsviken. Turfen innehöll frågor kring allemansrätten samt uppdrag som t ex att namnge tio olika växter och blommor och göra en reklamfilm om allemansrätten. Väl framme fick ni i era grupper laga mat på stormkök – nudlar, kyckling och wokgrönsaker. De grupper som lyckats lite bättre med sina uppdrag på vägen ut fick dessutom lite extra guldkant till maten såsom – minimajs, bambuskott och efterrätt i form av choklad. Vi pedagoger blev så imponerade av att ni trots regn och blåst höll humöret upp och gladeligen lagade mat och samarbetade tillsammans. Det var en härligt upplevelse som vi tar med oss – vi klarar mycket tillsammans!

I utvärderingen av Björnö fick ni bl a reflektera kring hur du planerade för en dag ute i naturen, vad du bidrog med i gruppen, hur det gick att laga mat på stormkök och att sammanfatta dagen med ett ord. Några av orden ni valde var; lärande, kreativt, kul, äventyr, stabilt, blött, spännande, lärorikt.

.

Kvällen och fredagen fortsatte sedan på en fantastisk kursgård. Stort tack till föräldragruppen som lagt ner mycket tid för att detta skulle bli av och tack Marie och Thomas för lånet av ert fantastiska ställe!

Veckan som kommer

Vanlig skolvecka enligt schema.

Övrig information

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19

Nu när vi är tillbaka i skolan igen är det viktigt att eleverna ska var noggranna och ansvarsfulla med att stanna hemma vid minsta förkylningssymtom. För symtom mindre än 24 timmar gäller fortfarande två friska dagar hemma. Vid symtom längre än 24 timmar ska test bokas och elev stanna hemma tills negativ svar enligt FHM rekommendationer. Se vidare på skolsköterskan Judiths information på schoolsoft.

Samtycke kring namn- och fotopublicering
Alla vårdnadshavare har i Schoolsoft en nyhet angående namn- och fotopublicering av elever i våra veckobrev. Vi ber er ta del av informationen och inkomma med svar via Schoolsoftnyheten så snart ni har möjlighet.
Specialkost
Köket behöver få in speckost från samtliga elever som har detta förutom reda anmäld ‘Gluten Intolerans’.
Det gäller även önskan om vegetarisk kost för utflyktsplaneringen mm.
Ifylld blankett lämnas till kökpersonal via postfack ‘köket’ vid expeditionen eller i brevlådan utanför annexet.
Föräldramöte med mentorer v.41

Föräldramötet kommer att hållas digitalt via Google Meet. Vi återkommer med mera info.

SYV – föräldramöte v.45

Mötet med information inför gymnasiet kommer att hållas digitalt via Google Meet den 10 november 2021 kl.18.30.

Kontakt

Vi ha Personalrums-telefoner och utflyktsmobiler. Den personalrumstelefonen som finns till Ladan är: 08 586 313 14. Vanligtvis nås vi pedagoger och mentorer lättast via mailen.

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Kom ihåg att det vanligtvis blir förändringar under första veckorna.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera era uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Utvecklingssamtal 

Under vecka 39 kommer vi att genomföra utvecklingssamtal. De flesta av samtalen kommer att ske under utvecklingssamtalsdagen 29/9. Formerna och bokning för dessa ber vi att få återkomma om.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

kommunikationspolicy – lemshaga

Trevlig helg!

/Merkuriusteamet