Merkurius veckobrev V.35

Hej alla Merkuriusar och föräldrar.

Första “riktiga” skolveckan är avklarad och jag tror alla känner att vi nu är igång på riktigt.
Det är många saker som ska falla på plats såhär i början. Avtal som ska in, lås till skåp, uppdaterad information på schoolsoft. Hoppas alla fått dessa delar på plats. Har ni frågor hör gärna av er till oss mentorer.

Vi har en del harliga nyheter för er i år. Vi provar detta läsår förlaget Gleerups digitala läromedel. Det betyder att de flesta av böckerna vi kommer använda ligger digitalt på nätet. Alla Merkurius elever har börjat använda detta under veckan. Visa gärna era föräldrar hur det funkar eller ni föräldrar, be gärna om att få se hur det ser ut. Läromedlet har många fördelar och det kommer bli spännande att utforska det tillsammans med eleverna.

Detta läsår kommer vi på skolan också fördjupa och utveckla våra kunskaper i att läsa och skriva. Lemshaga deltar i år i det nationella läslyftet. Detta skall utveckla både lärarnas undervisning och elevernas kunskaper i läs och skriv.

Viktig information

Utvecklingssamtal 
Tider för utvecklingssamtal ligger ute. Glöm inte gå in och boka er tid.

Nötallergi
Kom ihåg att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.
Kontakt
Vill ni ha tag i oss mentorer kan ni ringa klasstelefonen 08-586 313 08 (som också alltid finns med på utflykter), eller maila oss.
Skolfotografering
Torsdag/fredag v.37 är det skolfotografering för Merkurius
Trevlig helg önskar Merkurius mentorer
Annica, Madelene, Charlotta, Patrik
[stc-subscribe category_in='Lemshaga']