Merkurius veckobrev v.36

Hej allesammans!
Var tog veckan vägen? Vi på plats fick uppleva en hel vecka där vi kört på! Förkylningstider gör att vi inte har alla på plats och vi är mycket glada för alla som tar ansvar och följer rekommendationerna! Fortsätt så! Vi påminner det som gäller:
Vid symtom mindre än ett dygn är man hemma 2 friska dagar.
Symtom längre än ett dygn, boka en test, väntar på svaret. Om negativ tillbaka till skolan efter 2 feberfria dagar och för övrigt frisk. Positiv svar hemma en vecka från första sjukdag, tillbaka till skolan om sista 2 dagar feberfri och för övrigt frisk.

Se även länken från 1177

Här kommer några tips till er som behöver stanna hemma men som har ork/kan jobba. (är du för dålig hoppar du till punkt 2 eller 3)
1. Maila lärare/kompis och se om du kan vara med via meet-länk.(Kompis måste kolla med läraren om det är ok).
2. I Classroom hittar du det vi jobbar med i skolan. Maila lärare om du kör fast.
3. Har du frågor om något maila till lärare/kompisar.
4. När du är tillbaka – fråga lärare och kompisar om vad som ev missats och jobba sedan i kapp i skolan och hemma.
5. Studietiden, måndag morgon, finns när du är tillbaka och vill ha mer tid i skolan för att jobba i kapp.

Vi närmar oss utvecklingssamtalen och under mentorstiden har vi börjat förbereda dessa. Vi fortsätter även kommande måndagar att göra detta och nu är det bra med samarbete med er hemma. Diskutera, kolla gamla mål och matriser. Fundera/reflektera över vad som känns som viktiga och relevanta mål! Skriv in allt i dokumentet i Schoolsoft så finns det att bygga vidare på i skolan!
Under onsdagen nästa vecka lägger vi ut tider för samtalen så ni kan börja boka. Vi väntar på uppdatering om vi kan ha fysiska möten eller om dessa samtal blir digitala.

SO

Förra året låg ett stort fokus på förståelse av fattigdom. Vad den kommer av. Konsekvenser av den och samband med fenomen som sårbara platser, krig och flyktingar. I år vänder vi på läget och studerar rikedom och då i olika former. Vi har startat med den ekonomiska formen och här försöker vi dels få koll på de grundläggande delarna i privatekonomi och samhällsekonomi men samtidigt försöka se vidare efter vad som skapar rikedom. Därav har vi börjat studera rika människor och vi försöker hitta orsaker till att de lyckats och extra fokus sätter vi på personer som gått före, visat vägen kort sagt varit först. En idé om att i årets slut synliggöra människor som gått före har börjat ta form…vi återkommer om detta:)

För året har några andra mål också satts upp som vi ska sträva efter. Det är att utveckla vårt lyssnande och det som viktig grund för att öka allas deltagande i diskussioner. Med dessa 2 delar strävar vi efter ett fördjupat tänkande/reflekterande/analyserande kring de frågor vi jobbar med. En viktig väg att nå detta är att öppna upp för ökad kreativitet i form av t ex olika arbetssätt, nu när alla får vara på plats igen! Blir ni nyfikna eller har idéer om hur ni kan bidar är ni varmt välkomna att höra av er!! Ni kanske har någon kontakt med personer som gått före och visat vägen, då kanske vi kan komma i kontakt med vederbörande!

Prao
Nu har vi fått ett första besked och det är att våra elever kommer ha prao v.48. Vi återkommer inom kort med mer information, men börja diskutera hemma och hör/se er gärna om efter platser att vara på. Ni föräldrar får gärna höra av er om ni kan tänka er att ta emot prao-elever då det alltid behövs platser!!!

Föräldramöten
Vi har våra 2 planerade möte och vi fortsätter påminna om dessa. Hör gärna av er om ni har frågor ni vill lyfta! Även dessa vill vi hålla lite öppet för ev fysiskt möte!
13/10 – Ordinarie möte
10/11 – Möte med SYV – kick off för vårt jobb runt gymnasievalet!

Kommande datum
16/9 Lemshagaspelen: Se nyheten på schoolsoft med en inbjudan till Lemshagaspelen 2021.
17/9 skolfoto

Ha en fantastisk helg!

/Merkuriusteamet