Merkurius veckobrev v 37

Hej alla Merkuriusar!

Då var ännu en höstvecka avslutad. En vecka fylld med skolarbete och dessutom vårt årliga Lemshagaspelen.

Vi har fortfarande en del sjuka i dessa förkylningstider. Bra att ni tar ansvar för att stanna hemma, fortfarande gäller rekommendationerna och det som är viktigt att man tänker på är:
Vid symtom mindre än ett dygn är man hemma 2 friska dagar.
Symtom längre än ett dygn, boka en test, väntar på svaret. Om negativ tillbaka till skolan efter 2 feberfria dagar och för övrigt frisk. Positivt svar hemma en vecka från första sjukdag, tillbaka till skolan om sista 2 dagar feberfri och för övrigt frisk. Se även länken från 1177

Men som vi skrev förra veckan finns det tips till er som behöver stanna hemma men som har ork/kan jobba. (är du för dålig hoppar du till punkt 2 eller 3)
1. Maila lärare/kompis och se om du kan vara med via meet-länk.(Kompis måste kolla med läraren om det är ok).
2. I Classroom hittar du det vi jobbar med i skolan. Maila lärare om du kör fast.
3. Har du frågor om något maila till lärare/kompisar.
4. När du är tillbaka – fråga lärare och kompisar om vad som ev missats och jobba sedan i kapp i skolan och hemma.
5. Studietiden, måndag morgon kl 8.30, finns när du är tillbaka och vill ha mer tid i skolan för att jobba i kapp. (I början av terminen kan även provtiden på onsdagar användas till studietid, men prata med oss mentorer om du vill komma då).

Veckan som gått

I måndags skulle vi fortsätta förbereda utvecklingssamtalen under mentorstiden men pga av teknikstrul får vi fortsätta vårt arbete även under nästa veckas mentorstid. Därefter kommer det att bli läxa att förbereda klart. Vi kommer att kolla på gamla mål och matriser och fundera på viktiga mål inför den här terminen.  Nu ligger tider ute för utvecklingssamtalen så gå in på schoolsoft och boka upp er på en tid. Även den här terminen kommer utvecklingssamtalen att vara digitala.

Ämnena rullar på och nu är vi i full gång med allt arbete. I No:n jobbar vi just nu med ekologi – vi har bl a fördjupat oss i de globala målen, ritat näringsvävar och utforskat ekosystemet Lemshagasjön. I matten  jobbar vi med statistik och lägesmått och som avslutning på området gör ni en egen statistisk undersökning och sammanställer den.

Under torsdagen hade vi vårt årliga Lemshagaspelen – det var härligt att se er kämparglöd och peppning! Vi är stolta över er!

 

Veckan som kommer

Vanlig skolvecka enligt schema

Övrig information

Hälsning från biträdande rektor och ordförande

Lemshaga blickar framåt

Prao
Merkurius kommer att ha prao under v.48. Vi återkommer inom kort med mer information, men börja diskutera hemma och hör/se er gärna om efter platser att vara på. Ni föräldrar får gärna höra av er om ni kan tänka er att ta emot prao-elever då det alltid behövs platser. Ni kommer att få ut en praoblankett som ni och praoplatsen ska fylla i de närmsta veckorna.

Vaccination difteri, stelkramp, kikhosta                                                                                                                                     

Skolsyster Judith har skickat ut information om erbjudande om kombinationsvaccin mot difteri, stelkramp och kikhosta. Vaccineringen kommer att ske onsdag 20/10. För er som tänker att ert barn ska ta vaccinet behöver en blankett fyllas i som finns på schoolsoft och den ska sedan lämnas till Judith, mentorer eller expedition. Om du inte har möjlighet att skriva ut har vi några exemplar hos oss mentorer.

Föräldramöten
Vi har våra 2 planerade föräldramöten och vi fortsätter påminna om dessa. Hör gärna av er om ni har frågor ni vill lyfta! Även dessa vill vi hålla lite öppet för ev fysiskt möte!
13/10 – Ordinarie föräldramöte
10/11 – Möte med SYV – kick off för vårt jobb runt gymnasievalet!

Kommande datum

  • 27/9 – utvecklingssamtal på mentorstiden
  • 29/9 – utvecklingssamtal heldag
  • 12/10 – Merkurius grön Livskunskap fm
  • 13/10 – Ordinarie föräldramöte
  • 13/10 – eleverna slutar 13
  • 19/10 – Orientering Ladan
  • 20/10 – vaccination Judith
  • 26/10 – Merkurius röd Livskunskap fm
  • v 44 – Höstlov
  • 10/11 – Föräldramöte med SYV

Ha en fantastisk helg!

/Merkuriusteamet