Merkurius Veckobrev V. 37

Hej bästa Merkurius.

Nu har vi lämnat sommarmånaderna bakom oss och gått in i den första höstmånaden. Det är fortfarande ganska varmt och soligt. Passa på att vara ute och njut i solen. Vi har nu kommit igång ordentligt i alla ämnen och ni börjar få redovisningar och prov. Ta vara på lektionstiden och häng med.

 

Veckan som gick:  Vi har haft en vanlig vecka förutom att ni blev fotograferade på slutet. Under mentorstiden på måndag fick eleverna tid att skriva klart inför utv.samtalen.

Tack alla ni föräldrar som hade möjlighet att komma på föräldramötet. Vi tycker det känns så bra att träffa er. Jag bifogar anteckningarna från mötet. Kolla upp , vilka av er som är ansvariga för  att samla in pengar till klassresan i åk 9.

Föräldramöte Merkurius – ht-19 (1)

Veckan som kommer:  På mentorstiden på måndag så får vi besök av Mariella från Värmdö kommun. Hon kommer att prata om hur droger påverkar hjärnan.

På onsdag har vi Lemshagaspelen. Då ska vi tävla i olika friidrottsgrenar. Hoppas vi får en härlig dag. Ska bli så kul att heja på er. Merkurius är bäst. Bifogar inbjudan. Ni väljer grenar på Idrotten. Tänk på att ta med en god och näringsrik lunch.

Lemshagaspelen 2019

 

Inför utvecklingssamtalen;Om någon inte är klar med sin planering och manus förväntas man  göra det hemma . Vi har lagt ut de frågor som skall besvaras på schoolsoft så ni får gärna titta lite tillsammans på det hemma. Några av våra kära elever kan behöva lite hjälp när det kommer till målsättning.

Övrig viktig info

Utvecklingssamtalstider HT19

Respektive mentor har nu lagt ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT19. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”. Måndag 23/9 (8-10:30) samt onsdag 25/9 (hela dagen) är de dagarna som samtalen framförallt kommer ligga på.
OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Om du inte har ett eget lås så  finns det att köpa från oss för 50kr.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Föräldraveckan i Ladan; Alla föräldrar är välkomna att besöka Ladan under v 43. Man behöver ej anmäla sig. Kom och besök ditt barn i skolan.

 

Viktiga datum framöver

V 38 ons 18 sep  Lemshagaspelen

V 39 må 23 sep  Utv samtal .lektioner från passet efter mentorstiden.

V39 tis 24 sep Ungdomsmottagning 8.30-10. M grön.

V 39 tors 26 sep Ungdomsmottagningen 8.30-10. M röd.

V 39 ons 25 sep Utv samtal.

V 41 tis 8 okt Teater 10-11

V 42 tis 15 okt Orientering.

V 43 Föräldravecka i Ladan

V 44 Lov

 

Vi önskar er en trevlig helg och ser fram emot att träffa er på måndag!

 

//Cristin, Charlotta, Ann och Henrik