Merkurius veckobrev v.38

Hej alla fina Merkuriusar!

Vi vill börja med att berömma er för alla fina lektioner ni har genomfört den här veckan. Vi lärare är så stolta och glada och tycker att ni är fantastiskt duktiga!

VIKTIG INFO! 

Har du fått hem ett litet brunt kuvert? Fyll genast i det och skicka in det. Det är ett fantastiskt tillfälle för oss att få en fin utbildning i psykisk hälsa, dvs vad som får oss att må bra och vad man kan göra när man inte mår så bra. 

Veckan som gått

Under måndagens mentorstid fick ni fortsätta att förbereda er inför era kommande utvecklingssamtal. Om det inte blev klart är det viktigt att detta görs färdigt hemma så att ni kommer förberedda till vårt samtal. På schoolsoft finns mallen som du ska följa.Vi vill också be er föräldrar att inför samtalet fylla i ”er del” av formuläret. Detta hittar ni på Schoolsoft, i vänsterkolumnen under ”Inför utvecklingssamtal”.

I svenska och SO kommer ni och vi arbeta ämnesövergripande. I ämnet svenska kommer ni få skriva en utredande faktauppsats om hur människan påverkas av sin livsmiljö, som i sin tur är kopplat till SO.

Den här veckan har ni i svenska arbetat med dispositionen dvs strukturen för hur en faktauppsats kan se ut. Vi har också i båda klasserna, röstat fram ett ämne som vi gemensamt ska skriva om innan man sen får skriva sin egen uppsats. Det gemensamma skrivandet är ett slags övningsskrivande för att ni ska få en modell för hur en faktauppsats blir till.

Vi har kommit igång med olika arbetsområden och projekt i de olika ämnena, häng med på vad, hur och varför vi gör dem i Lpp:erna på hemsidan eller följ länken: https://lemshaga.se/lokala-planeringar/

Kommande vecka

På måndag är det ingen mentorstimme utan vi kommer att hålla utvecklingssamtal. Det betyder att ni har sovmorgon tills er nästa lektion börjar.

På tisdag eftermiddag kommer YAM-gruppen till skolan och håller utbildning med oss. Röd kommer att ha utbildning kl.12.55-14.10 och Grön mellan 14.15-15.30. ALLA elever måste delta och det är alltså obligatorisk närvaro.

På onsdag är det studiedag. Ni kommer bara hit på den tiden ni ska ha ert utvecklingssamtal.

Övrig information

 • Lemshaga deltar i år i ett forskningsprojekt, YAM – youth aware of mental health, som främjar ungdomars psykiska hälsa, i samarbete med Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting. Projektet omfattar både utbildning samt elevenkäter. Eleverna fick i slutet på förra veckan hem en informationsfolder om projektet samt en samtyckesblankett där du godkänner/avböjer att ditt barns enkätsvar får användas i forskningsprojektet. Blanketten ska skickas in snarast och du får med ett portofritt svarskuvert som du ska använda. Allt är givetvis anonymt!
 • Vi har många hungriga elever de dagar det är många lektioner innan lunch. Det är bra att ha med sig en macka eller frukt för att orka. Tänk bara på att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.
 • Köket påminner om att de behöver få in nya specialkostblanketter. Länk till blanketten finns nedan;
 • Vill ni ha tag i oss mentorer kan ni ringa klasstelefonen 08-586 313 08 (som också alltid finns med på utflykter), eller maila oss.
 • Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

Kommande datum

 • 18/9 – Utvecklingssamtal fm, ni börjar först efter mentorstimmen 10.45 resp 10.50.
 • 19/9 – YAM- utbildning
 • 20/9 – Utvecklingssamtalsdag
 • 25/9 – Lemshagaspelen
 • 3/10 – Livskunskap Merkurius röd fm
 • 10/10 – Livskunskap Merkurius grön fm
 • 11/10 – Föräldramöte 17.30-19.00
 • 19/10 – Orientering 7-9
 • v 44 Höstlov

Ha en riktigt skön helg!

Patrik, Annica, Charlotta och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']