Merkurius veckobrev v 39

Hej alla härliga Merkuriusar!!

Vilken härlig vecka vi har haft tillsammans! Det är så kul att se ert flit på lektionerna. Nu har det börjat bli mer läxor, prov och inlämningar så se till att hålla koll på allt på schoolsoft. Det är även som vi pratat om väldigt viktigt med fokus på lektionerna och är du sjuk är det viktigt att du kollar upp vad du har missat och behöver ta igen.

Veckan som gick:

Vi inledde veckan med vårt traditionsenliga Lemshagaspelen. Ni gjorde det till en fantastisk dag med kämplaglädje, hejarop och många gjorde fina resultat i de olika friidrottsgrenarna. Prisutdelning kommer att ske under måndagens mentorstid.

 

 

På NO:n har vi nu avslutat kemisäkerheten med ett skriftligt och ett praktiskt prov. I den praktiska delen har ni fått träna och visa upp hjärt-och lungräddning på våra Anne-dockor, linda blödningar med tryckförband och lägga varandra i stabilt sidoläge. Så viktigt! Nu kan ni rädda liv! Vi har även hunnit inleda det nya arbetsområdet om grundläggande kemi. Det är roligt att ni fascineras lika mycket av det periodiska systemet som mig, Madelene.

Den här veckan har även vårt kära Café öppnat för terminen. Det är frivilliga elever tillsammans med personal som hjälper till med caféet.

Veckan som kommer:

Prisutdelning inleder mentorstimman på måndag morgon.

På tisdag 3/10 åker Merkurius röd på Livskunskap. Vi ses utanför Ingarö församlingsgård kl 08.30. Livskunskapen håller på till ca 11.30 och därefter åker vi tillbaka tillbaka till skolan för lunch och lektioner enligt schema.

Övrig viktig info:

Påminnelse: Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

Vi ber även alla elever fylla i sina mobiltelefonnummer då många har lämnat det tomt och vi behöver kunna nå er i nödsituationer.

Inbjudan:
För alla er som gillar att läsa och det vet jag att många gör, eller vill få en trevlig anledning att göra det så kolla in nedanstående inbjudan.

Bok Triangeln

Kommande datum:

  • 25/9 – Lemshagaspelen
  • 3/10 – Livskunskap Merkurius röd fm
  • 10/10 – Livskunskap Merkurius grön fm
  • 11/10 – Föräldramöte 17.30-19.00
  • 19/10 – Orientering 7-9 vid Hellasgården
  • v 44 Höstlov

Ha en härlig och höstlig helg!

Patrik, Annica, Charlotta och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']