Merkurius veckobrev v.39

Hej allesammans!

Mentorstiden
Denna vecka blev vi uppdelade då ena klassen var i väg till ungdomsmottagningen. Vi som var på plats tog tag i årets första klassråd. Vi försöker lyfta alla aspekter av skolan här. Nästa vecka kör andra klassen igång och vi kommer lägga extra fokus på att se över trivselreglerna i skolan. Detta för att sedan kunna jobba vidare med de eleverna vill utveckla. Självklart kommer vi även jobba med andra frågor som vi kan utveckla också!

Ungdomsmottagningen & YAM

Det kunde upplevas som ett tema denna vecka när 1.a utbildningstillfället med YAM samman föll med besöket på ungdomsmottagningen. Sammanfattningsvis verkar det från er elever kunna summeras som viktigt, men lite enformigt (och då om man ser till hur detta gick till). De viktiga kunskaperna tar vi förstås med oss och försöker dra nytta av!

SO

Vi är mitt i händelsernas centrum just nu eller åtminstone har vi chans att jobba med det som sker just nu. Vi försöker få koll på hur Sverige styrs, vad talmän är för något (varför heter det så…?), men ett stort fokus har vi lagt på makt och vem som kan påverka valet/politiken. Media har varit ett huvudområde här och veckan avslutades med en analys av vad det är som ger makt.
Mer allmänt i so jobbar vi nu med att lyfta fram att ord som kanske och jag tror kan vara bra vägar för att komma in i diskussioner/samtal. Detta för att peppa flera att synliggöra sitt tänkande ting det vi jobbar med!

Lemshagaspelen

Full fart, glada hejarop och en fantastisk dag! Ja, det är Lemshaga spelen vi talar om. Kul att se alla som verkligen kämpade, hejade, peppade! Det är sådana dagar som vi får chansen att se andra sidor av varandra och som gör att vi får andra minnen att bära med oss. Återigen en dag som vi gör tillsammans!

Visa världen – en lista från föräldramötet

Vid vårt fina föräldra möte gavs det att antal förslag och det kom fram många idéer till vad som skulle kunna berika/upplysa/inspirera ungdomar idag. I dokumentet finner ni de flesta av dessa. Läs det och fundera på om du på något sätt kan vara med och möjliggöra något av dessa. Kan du det eller något annat som du tror kan fungera hör av er då till någon av oss mentorer!!
Föräldramässa – inspiration

Påminnelser:
Några saker som vi skrivit om tidigare eller tagit upp på föräldramötet som vi vill påminna om är:

Allergier – tänk på hur ni hanterar ridkläder mm

Prao – ha koll på v.8 och börja undersöka platser

Kommande:

Måndag: Anna-Lena kommer och följer upp hur vi ska gå vidare med minnesplatsen

Tisdag: YAM-utbildning del 2, 80 min under skoltid.

19/10 Orienteringsdag – heldag – info kommer

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Merkuriusteamet