Merkurius veckobrev v.39

Hej allesammans!

Det har varit en skön vecka där vi har varit många på plats och vädret gjort det lätt att vara ute! Basket, King och skön samvaro ger bra avbrott i ”dagslunken”!

Utvecklingssamtalen

Den kanske viktigaste veckan på terminen går mot sitt slut och med viktigt tänker jag på utvecklingssamtalen och all bra samtal vi har haft. Alltid lika spännande! De flesta är i mål med sitt samtal och har nu saker att sikta mot. Vi ska nu alla se till att få bra fart fram mot alla uppsatta mål!!

SO

Vårt ekonomiska fokus har i veckan lett fram till investeringar. Alla har tagit chansen att investera i aktier. Till vår hjälp har vi haft elever som delat sina kunskaper och erfarenheter kring detta. Detta byggde vi sedan vidare på för att alla ska ha en känsla för möjligheterna och riskerna som finns runt aktier. Det ska bli spännande att följa hur det går…
Aktierna har sin koppling rent ekonomiskt även till entreprenörer och denna koppling är en viktig del i det ekonomiska kretsloppet vi också satt oss in i. När vi nu tar nya steg framåt tar vi oss till den svenska glesbygden. Vi ska ha ett rollspel där utmaningarna och möjligheterna som finns där ska belysas. Här knyter vi samman entreprenörens perspektiv, med välfärdens, politikernas, invånarnas och i detta fall även samernas. Iklädd en av dessa roller kommer eleverna i grupper få ta sig några utmanande situationer från verkligheten.

Stöldbegärliga saker

Med den vackrare hösten kommer också behovet av att ta med sig mer kläder och annat till skolan. Vill bara passa på att påminna om att alltid vara rädd om saker som kan försvinna. Använd skåpen och lås in, samt lämna inget som är värdefullt. Det finns t ex extra skåp för skor i hallen. Märkning av nya jackor och skor är fortsatt en bra försäkring när många har liknande!

Föräldramöte

Vi närmar oss och som vi i Schoolsoft i veckan meddelade blir det ett fysiskt möte på plats här i skolan. Äntligen säger vi mentorer som tycker det känns bra att få träffa er!

Tiden är 18.00 den 13/10 och på plats kommer stort fokus ligga på att diskutera ungdomars situation på Värmdö med fokus på alkohol och droger. Just nu jobbar vi även på att få med Polarna till mötet.

Varmt välkomna!

Ta igen när du är sjuk

Vi vill åter påminna om det som är bra att tänka på om du som elev blir sjuk. Grunden är att se till att du blir frisk, men när du känner att det finns ork hemma kan du börja sätta dig in i det som skett/sker i skolan genom:
1. Classroom
2. Maila när du är hemma till lärare/kompis
3. Tillbaka – fråga och jobba i kapp
4. Studietiden

Kommande datum:

v.41 Ti Merkurius grön Livskunskap, Föräldramöte Onsdag
v.42 Ti Orientering Ladan
v.43 Ti Merkurius röd Livskunskap
v.44 Höstlov

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Merkuriusteamet