Merkurius veckobrev V. 40

Hej alla kära elever i Merkurius.

Nu är vi inne i oktober månad och det har varit lite ruskväder i veckan. Det är nu full fart i de olika ämnena med vissa redovisningar. Läs schoolsoft och var förberedda. Tänk på allt som ni planerade under utv samtalet och jobba på. Det är tre veckor till höstlovet.

 

Veckan som gick: Det har varit en vanlig vecka utan schemabrytande aktiviteter. På mentorstiden så började vi jobba med hjärnan. Första delen handlade om sömnen, hur viktig den är. Ni har orienterat och i hkk så har vi haft lektion om Frukt, bär och matfett. Ni har haft matteprov.

Veckan som kommer: Mentorstid på måndag så är det körövning för dem som är med på det. Övriga jobbar med olika uppgifter. På tisdag ska vi på teater. se nedan. Vill även påminna er alla om att lämna in det nya förväntansdokumentet som ni alla borde fått hem. Annars hittar ni det på schoolsoft.

Övrig viktig info

Teater: På tisdag den 8  okt  så samlas vi i Ladan kl 8.50. Idrotten utgår och vi går tillsammans till Gustavsberg. Teatern är mellan 10-11 . Därefter tar vi bussen 11.13 tillbaka till skolan. Vi går direkt till Ma resp So lektion. Cristin, Henrik och Charlotta följer med. Vore trevligt om någon av föräldrarna ville följa med. Ni är så välkomna.

Föräldravecka
Eftersom vi tycker att det är så viktigt att bibehålla den goda kontakten med alla föräldrar och hur viktigt det är att föräldrarna vet vad vi gör i skolan bjuder vi in till en föräldravecka. Veckan det gäller är vecka 43. Ni kan se det som att vi har öppet hus hela vecka 43. Alla föräldrar är då extra välkomna till Ladan för att se hur vi jobbar, vad eleverna gör och kanske delta lite i undervisningen.

Gymnasiemässan
Torsdagen den 21/11 kommer vi att besöka gymnasiemässan tillsammans med våra elever i Merkurius. Du som förälder är mer än välkommen att följa med! Så boka gärna redan nu in det datumet i din kalender. I god tid innan kommer vi att nyttja tid under våra mentorstimmar för att förbereda besöket så bra som möjligt.

 

Kommande viktiga datum

V 41 tis 8 okt Teater 10-11
V 42 tis 15 okt Orientering.
V 43 Föräldravecka i Ladan
V 44 Lov

Ha en härlig helg!

Cristin, Henrik, Charlotta och Ann

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.