Merkurius veckobrev v.40

Hej alla elever och föräldrar i Merkurius!

Viktig info: Föräldramöte nu på onsdag den 11 oktober kl.18-19.30 och vi träffas i Ladan. Har man en fråga/frågor man önskar ta upp är vi tacksamma om man mailar frågan till mentorerna i god tid innan mötet, så vi kan planera in den och hålla oss inom tidsramarna. På mötet kommer vi bland annat prata om prao, betyg, Lemshagas kommunikationspolicy, välja Föräldrakoordinatorer, prov-omprov, Operation dagsverke med mera. Varmt välkomna!

Veckan som gått

I svenska har ni fått öva på att skriva egna utredande faktauppsatser. Ämnena har handlat om allt mellan varför det är viktigt med sömn, skador inom ishockey, hur energidrycker påverkar kroppen till varför kraven är så höga på ungdomar. Ni har alla valt viktiga ämnen att skriva om och jag är verkligen imponerad av hur flitiga, ambitiösa och seriösa ni är. Några av “övningstexterna” kan ni läsa nedan om ni klickar på länken:

Faktatext

Faktauppsats eneridryck

Tom 7

SV Faktauppsats- övning

Energidryck (Tips från Skolverket)

Vi som mentorer utvecklas jättemycket tillsammans med er och vi uppskattar och ser alltid fram emot att ha lektioner med er! Det är inte bara vi, utan flera lärare i Ladan har kommit på senaste tid till oss mentorer och berättat hur ” trevliga och mjuka” eleverna i Merkurius är.

Livskunskap

Merkurius Grön har Livskunskap nu på tisdag den 10 oktober. Ni träffas kl.8:30 utanför församlingshuset på Ingarö. Efteråt tar alla elever bussen som går kl.11.33, eller 11.37 tillbaka till skolan och äter lunch där.

Merkurius Röd var på Livskunskap i onsdags. Då jobbade ni med massor av gruppstärkande och identitetsutvecklande övningar i forma av lekar och tävlingar. En av övningarna handlade om att se vem man själv är genom att välja ut olika påståenden som man tyckte stämde in hur man är som person. Några av påståendena kan ni se längst ner i veckobrevet.

Nästa vecka

Vi fortsätter med utredande texter och ni kommer samarbetet mellan svenska och So dra igång på riktigt. Ni kommer att få en fråga i So:n som ni ska skriva om på svenskan. Frågan kommer vara kopplad till “Hur människan påverkas av sin livsmiljö”.

Viktiga datum

10/10 – Livskunskap Merkurius grön fm
11/10 – Föräldramöte 18.00-19.30
19/10 – Orientering 7-9
 

 

  

 

Ha en riktigt skön helg!

Patrik, Annica, Charlotta och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']