Merkurius veckobrev v.41

Hej allesammans!

Här kommer det efterlängtade veckobrevet;)!
Vi närmar oss höstlovet (v.44) och det innebär att vi går mot avslut inom olika ämnen. Lite mer att göra blir det så se till att samla energi och kraft!

Mentorstiden

Temat under de senaste veckorna har varit klassråd. Så även denna vecka. Vi jobbar oss igenom viktiga områden för att på så sätt få fram viktiga saker att ta tag i. Nu senast var det handlingsplaner i vår Likabehandlingsplan som vi tittade på.
Vi fick också en uppdatering av läget inför klassresan och även chans att vara md och påverka boendet! Verkar lovande!

SO & teater

Vi har fokuserat på ”grunden och på himlen” under veckan. Om man har vår modell framför sig blir detta mer begripligt då vi jobbat med grunden för vår demokrati ex grundlagarna. Utöver det har ideologierna kommit tillbaka och kompletterats med nationalismen som fenomen som påverkar vårt land. Nu börjar det bli dags för analys på torsdag och då ett av avsluten.

Sedan kan vi säga att vi fick hjälp med att kicka igång nästa del i SO-arbetet i fredags. Teatern vi gick på gav oss inblickar i hur rädsla kan förlama oss, likväl som det kan vara det som gör att tanken väcks att vi kanske måste agera när vi upplever att något är fel. Utifrån ett antal verkliga exempel gestaltade teatergruppen hur denna process sett ut i ex nazityskland, Usa, Sydafrika, Sverige mfl.
Tankarna kan vi nu bära med oss när vi jobbar vindare med rättigheter och historiska kopplingar till det!

YAM

I veckan avslutades YAM-utbildningen. Vi har förstått att det upplevts som viktigt innehåll när vi frågat eleverna, om än kanske paketerat på ett sätt som kan utvecklas. Tankarna tar vi med oss och delar med projektgruppen.

Orienteringsdagen 19/10

Vi närmar oss denna dag och här kommer lite matnyttig info:

Orienteringsdag 2018- Ladan

Kommande:

19/10 Orienteringsdag

29/10-4/11 Höstlov

Ha det fint allesammans!

/Merkuriusteamet