Merkurius veckobrev v 42

Hej alla Merkuriusar!

Under veckan har vi både fått uppleva det vackra och det mindre vackra med hösten; vackra härliga höstfärger och regnrusk. I onsdags möttes vi även av en ovanligt mörk morgon som Orkanen Ophelia låg bakom. Hujeda mig vad mörkt det var.

Nu är det bara en vecka kvar innan ni får en en välbehövlig pausvila i form av höstlovet – så kämpa på så att du hinner klart med alla lektions- och inlämningsuppgifter samt läxor innan du går på lov.

Veckan som gick:

mentorstimmen i måndags startade Annica och Patrik upp det spännande SO/SV -projekt  “en bättre värld”. Ni fick en beskrivning av projektet, genomgång av vilka förmågor som skulle bedömas och vilka frågeställningar ni skulle fördjupa er i. Det ska bli spännande att ta del av era faktatexter.

I matten har vi nu börjat jobba med rymdgeometri och under veckan har vi byggt tredimensionella kroppar och tittat/räknat på arean av begränsningsytor och mantelytor. Vi kommer under nästa vecka jobba med volymenheterna för tredimensionella kroppar, både från meter- och litersystemet. Fräscha gärna upp de vardagliga volymmåtten genom att baka eller laga mat hemma.

 

 

 

Under torsdagen fick vi en helt underbar dag ute på Hellasgården. Färgprakten bland trädens löv och en allt mer värmande sol bidrog säkert till att ni genomförde dagen med både ett praktiskt och teoretiskt prov på ett jättebra sätt. Många av eleverna tyckte att “banan” och naturen runt Hellasgården var väldigt vacker och fin. Härligt! Bra jobbat alla!

 

 

 

 

Veckan som kommer:

En vanlig skolvecka enligt schemat.

Övrig Viktig Info:

Nya skåp: Under höstlovet kommer vi att byta ut alla elevskåp i Ladan. Vilket betyder att ni behöver tömma skåpen för att vi ska kunna sätta in de nya. Ta med dig en väska/en påse och töm ditt skåp senast under fredagen! Ta även med dig ditt lås då skåpet måste vara både tom och olåst.

Alla skåp som inte är tömda kommer låset att klippas och innehållet att tömmas. Och vi kan tyvärr inte ta ansvar för innehållet – så töm skåpet! Är du ledig eller sjuk hela nästa vecka? Kontakta eller maila mentorn!

Påminnelse: Värdesaker
Vi vill påminna alla att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Hälsning från engelska- Julia: Vi efterlyser lite kläder till engelska därför vi ska köra lite teater!  – orange t-shirts, cowboy hat, red curly wig, aviator sunglasses, 🙂 Tag gärna med om du har något hemma!

Kommande datum

  • v.44 – Höstlov
  • 15 november – Konsert av Värmdö Gymnasium, kl14.00
  • 29 november – Omvärldsdagen för Venus och Merkurius, Solen muntliga nationella prov. Mer info kommer.

Vi önskar er en riktigt härlig hösthelg!

Patrik, Annica, Charlotta och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']