Merkurius Veckobrev v 43

Happy Halloween, people!

Denna innan-lov-vecka har kantats av en hel del Human Rights, då både engelskprojektet är i full rullning och SO’n nu startat upp inom samma tema. FN’s mänskliga rättigheter passar ju dessutom extra bra eftersom det var FN-dagen i onsdags.

På metorstimmen fortsatte arbetet i grupper kring klassrådsfrågorna. Här är något att klura på… Hur kan den processen kopplas till Human Rights? Vilka artiklar kan passa in där? Vilka lagar, regler och normer? Wrap your heads around that one!

 

Fredagen var veckans höjdpunkt för många. Vår egen Jesper stod i en rafflande biljardfinal och tillsammans med Liam i Venus bjöd han på en spännande match. När sista bollen landat stod Liam som segrare och vi gratulerar såklart till segern!

Vi hade också Halloweentema i Ladan med Fredrikpyntat Hjärta och smarriga fingerkakor med blooood och utklädningstävling. Men vem vann!?! (skriv i kommentarerna)

Att Tingeling sitter med datorn under spindlar och avspärrningsband, är inga konstigheter alls.

Gymnasiemässan, 23/11, Älvsjömässan.

Det är flera elever och föräldrar som önskat att vi ska åka till Gymnasiemässan redan i år. Annars har det varit en tradition för Solarna, men då argumenten och beläggen varit övertygande så åker vi i år också. Alla i klassen åker och vi vill passa på att bjuda in er föräldrar till detta också. Det vore ett perfekt tillfälle att redan nu förkovra sig i det som nästa år kommer att bli ett stort val i livet. Meddela ert barns mentor om ni har möjlighet att följa med. Alla elever åker med.

 

Avsked

Denna vecka säger vi också hejdå till Viktor, som byter skola efter lovet. Vi tackar för tiden vi fått och önskar all lycka till och hoppas såklart att du kommer och hälsar på oss när du hinner.

 

Ha ett superskönt lov, vila upp er och samla kraft.

Vi ses vecka 45!

Hälsningar Team Merkurius.