Merkurius veckobrev v 43

Hej Merkurius!

halloween-ha%cc%88lsning

Nu är det höstlov. Bra jobbat kära Merkurius . Njut av ledigheten. Passa på att vara ute och ät nyttig mat.

 VECKAN SOM VARIT

img_0357

Vi har haft en vanlig skolvecka.

Grupp 4 och grupp 6 har Halloween Disco nu på fredag den 28/10 efter skolan. Här kommer super viktig info från eleverna i Grupp 4+ 6 för er elever och vårdnadshavare att läsa igenom!
info-om-oktober-aktivitet_grupp46
VECKAN SOM KOMMER :

HÖSTLOV!!!!!!!!!!! Härligt. Vila.

Vecka 45 efter lovet.

Mån; Husråd (extra)

ÖVRIG VIKTIG INFO

Viktigt Inomhusmiljö:

Vi skulle vilja ha hjälp utav er föräldrar att prata med era barn om hygien. Våra Merkurius går in i sin pubertet  och med det så är det viktigt med hygienen och kläderna.Vi har pratat om det på mentorstimman hur viktigt det är för allas trivsel.Det är vissa elever i Merkurius som behöver tänka extra på deras hygien: – Att byta  kläder, -duscha varje dag och efter idrott, – Använd anti-perspirant deo, – Var försiktig med kläder av syntetiska material de suger upp svett och lukt. Föräldrar vill ni vara snälla och diskutera detta med era barn. Tack.

Förbud mot sötsaker.

Ytterligare en sak vi skulle vilja att ni tar upp med era barn. Vi har ju förbud mot sötsaker på Lemshaga. Den sista tiden har vissa elever haft med sig godis, kakor, läsk mm . Vi hittar rester från detta lite överallt i Ladan. Eleverna får ej äta sötsaker under skoldagen av både hälsorisker för sig själva och utav hänsyn till de elever som är allergiker. Ser vi i personalen några sötsaker så tar vi och slänger  sötsakerna.

Insamling inför Klassresa
Klasserna har planerat hur de ville samla in pengar inför klassresan. De bestämde vilken aktivitet skulle genomföras under vilken månad samt vilken grupp ska planera kring aktiviteten och leda resten av Merkuriusarna för att genomföra aktiviteten.
Här är generella dokumentet om det: info-om-oktober-aktivitet_grupp46

Aktivitet i januari:

När? Fredagen den 20:e januari

Vart? På Lemshaga, i Ladan

Vilken tid? Inbjudna: Inte riktigt bestämt än, men runt 17:30-20:30 Merkurius: Från och med sluttid till ca. 21:00 om städning inräknas

Till Föräldrarna

Hej! Vi i Merkurius hade tänkt att bjuda er föräldrar och syskon på en familjemiddag för att samla in pengar till vår kommande klassresa i 9:an. Det kommer bjudas på en tvårätters(varmrätt och efterrätt)samt sedan en aktivitet för familjen. Vi har även en plats för de mindre som vi kallar för den Roliga Hörnan(vi vet, kreativt :)…)där det bland annat kommer ritas och ses på film. Dock kommer vi behöva lite hjälp från er föräldrar. Ni kommer behöva maila till den här mailadressen: lova.sjostrand@lemshaga.se om hur många som kommer komma, på ett ungefär, eventuella allergier och special kost. Gör gärna detta så fort som möjligt eftersom vi måste börja titta på kostnaderna för mat mm. Mer info om kvällen kommer senare. Med vänliga hälsningar Vi i Merkurius!

Till Merkurius Infon om era ansvarsområden och schema för kvällen kommer läggas upp senare.
Schema ändringar
Det har skett lite schema ändringar för att justera Ladans olika lunchtider för att underlätta att alla ska kunna få plats att sitta i matsalen. Det betyder att det kan ha skett små tidsändringar på vissa av era lektioner, speciellt lektionerna innan/efter lunch samt era (ev. nya) lunchtider. Ha koll på ändringarna genom att titta på era SchoolSoft schema!
Vi har även satt upp nya schema på tavlan i hallen i Ladan (vid ingången).

Vaccination 
”Fredag 28 oktober är det dags för eleverna född 2002 och senare att vaccineras med en kombinationsvaccin mot difteri, stelkramp och kikhosta. Det är en påfyllnad av den vaccination barnen fått på BVC, senast vid 5års ålder.

Jag behöver få in tillståndsblanketten, underskriven av vårdnadshavare så snart som möjligt, helst med både vårdnadshavares namnteckning. Oavsett om ni tackar ja eller nej till vaccination behöver jag få in tillståndsblanketten.

Blanketten kan lämnas in på olika sätt: till mentor, till mig, i mitt fack i annexet, scanna och maila. Eleverna har fått varsin blankett men bifogar även samma blankett ifall den inte kommit hem!

Listan med tiderna som gäller sätter jag upp i Ladan måndagen innan.
Mvh Judith”

tillstandsblankett_8

Boo KFUM, Badmintontider
”Hej, Höstmörkret börjar göra sig gällande och vi behöver något att pigga upp oss med. Badminton är en sport som är lätt att ta till sig och passar alla i familjen. Vi har ett antal attraktiva badmintontider som vi nu erbjuder våra medlemmar att teckna upp sig på. Som medlem kan ni välja om ni vill ha en fast tid fram till årsskiftet eller om ni vill ha den fram till sommaren (15 juni). Tider som finns är vardagkvällar samt lördagar och söndagar. Priset för en stående tid kväll eller helg är 2195 kr per termin (1395 dagtid). Som medlem får ni teckna resterande del av höstterminen för 995 kr. Sedan kan ni välja om ni vill förlänga abonnemanget fram till sommaren. Om man hellre vill boka strötider så har vi attraktiva tider för det också.
Välkommen med din bokning/förfrågan till shopen@bookfum.se
Mvh Boo KFUM”
KOMMANDE DATUM
v.44 – Höstlov
fredag 18/11 – Föreläsning på f.m, åk8-9
onsdag 30/11 – Omvärldsdagen
torsdag 8/12 – Livskunskap (1 klass)
torsdag 15/12 – Livskunskap (1 klass)
måndag 19/12 – Fadderdag
onsdag 21/12 – Klassens dag samt Avslutning i kyrkan på kvällen

Ha en underbar vecka! Ni är fantastiska.

Ann,Maggie,Henrik och Johan

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']