Merkurius Veckobrev v 47

Hej Merkuriusar!

Tack för en fin vecka!

Denna vecka startade med att vår egen Fredrik blev utsedd till Årets Pedagog på Värmdö. En delegation stegade in i personalrummet med blommor och hyllningar och en minst sagt överraskad Fredrik fick ta emot folkets jubel. Du är väl värd det! Största grattis till dig, Fredrik, men mest grattis till alla elever som har och har haft dig som lärare genom åren och till oss vuxna som får ha dig i vårt lag.

Du som läser det här, skriv och gratta i kommentarsfältet, så han inte missar att vi firar!

 

Mentorstimmen, normer och värden.

I skrivande stund är ni alla klara med besöket på Gymnasiemässan. Det kändes som att ni var väl förberedda från mentorstimmar och läxor hemma, och verkligen tog vara på besöket idag. Jösses, vad mycket det var att ta in! Ett tips till er (och föräldrarna) är att försöka sammanställa intrycken och lärdomarna från dagen, så att de inte försvinner i glömska. Vi ska ju använda den här informationen både i när-framtid och om ett år när det är dags ’på riktigt’. Gå igenom vad ni tänkte, reflekterade kring och ta med er det vidare.

 

Engelska

Nu har vi gått ifrån grupparbetet till viss del, där era länder börjat ta form, och ena gruppen har skrivit klart första utkastet på den individuella text som ni ska skriva. Den andra lämnar in nästa vecka. Det är väldigt spännande och underhållande att läsa om alla era familjer som bor i era länder. Vi kan ju konstatera att fantasin är det inget som helst problem med i den här gruppen!

Nästa vecka kommer ni att bli ihopparade, anonymt, och få ge kamratrespons på en annan elevs text. Det är ett bra tillfälle att få inspiration till sin egen text, ge av sin kunskap till någon annan och att visa sina förmågor att förbättra sin (och någon annans) text. Ta vara på det!

Det kommer som sagt att bli vissa förändringar i planeringen i projektet, pga tidsbrist. Vi lägger de muntliga presentationerna efter jul istället. Det är bättre att vi får ihop det som vi har gjort nu, på ett bra sätt, än att vi får in flera moment, som vi inte hinner landa i.

OBS! Se till att ha med fungerande tangentbord och laddade iPads!

Ta gärna med er hörlurar om ni vill sitta med dem medan ni skriver.

 

Kommande händelser:

 • 29 november, torsdag nästa vecka, är det omvärldsdag, alltså museibesöken. Närmare information om det kommer på school soft.
 • Operabesök 12 december. Info ligger redan nu på school soft.
 • Luciafirande är i år klockan 8.00, i amfiteatern. Klä er varmt!
 • Adventskonsert 17 december, kl 18.00. Mer info kommer.

 

Nu tar vi helg och vilar upp oss. Ses på måndag!

MerkuriusTeamet.

 

8 kommentarer

 • Mette Helen säger:

  Stort grattis Fredrik till den fina och välförtjänta utmärkelsen! Du skapar trygghet för våra barn varje dag, och därmed trygghet för oss föräldrar. Så höftar vi 50 barn och 100 föräldrar, 365 dagar på ett år så blir det nästan 55 000 tryggare dagsupplevelser på ett år. 🙂 Och med tydlighet och humor som bonus på det. Det är värt oändligt mycket mer, med 25000 kr i utbildningsbidrag är en bra början! Grattis från familjen widmark

 • Fredrik, stort grattis från familjen Jarvin. Du är väl värd detta och vi instämmer till fullo i det Mette Helen skriver!

 • Stort grattis Fredrik!!
  Tack för ditt fantastiska engagemang och för din härligt positiva energi du delar med dig av! Familjen Hermansson

 • Åsa Bejerskog säger:

  Det var på tiden 🙂 Stort grattis Fredrik, hoppas alla Gabriels småsyskon får turen att ha dig framöver också! /Familjen Bejerskog

Kommenteringen är stängd.