Merkurius Veckobrev V. 47

Hej på er!!

Så mörkt  och grått det är i november månad. Men snart får vi tända adventsljusen och allt känns lite lättare. Nu är det bara fyra veckor kvar till lov. Försök att jobba på och nyttja all tid.

Veckan som gick: Under mentorstiden fortsatte vi att jobba med gymnasiemässan. Eleverna kollade upp program , vilka skolor som har just det program som eleven är intresserad av. Vi tittade på statstik över meritvärde.  Ni har haft prov i Idrott. Hoppas att det gick bra.  På torsdagen träffades vi på Slussen. Vi tog en promenad till Södra station för att sen åka pendel till Älvsjö. Där fick vi stå , över en timma i kö för att komma igenom säkerhetskontroll. Jag tyckte ni skötte det galant. Det var mycket trevligt att se er gå omkring på mässan, samla material och prata med gymnasieeleverna. Bra jobbat Merkurius..

 

Veckan som kommer:  På mentorstiden utvärderar vi mässan och delger varandra bra tips och tider om skolornas öppethusdagar som kommer nu i december och januari. Det kan vara bra att besöka de olika gymnasieskolorna för att känna in skolans stämning och vad de har att erbjuda. På onsdag har Solen muntliga nationella prov. Då åker Venus och Merkurius på Omvärldsdag. Ni har önskat vilket museum ni ska till. Kolla nyheter om information om de olika museerna. Vi går igenom på mentorstiden om ni har glömt.

Håll koll på schoolsoft och jobba med era egna planeringar. Ni har flera prov veckan som kommer. Utnyttja tiden ni är här och kom kanske överens med några andra att stanna kvar i skolan en dag för att plugga tillsammans.

 

Övrigt

 

Kommande viktiga datum

V 48 – Onsdag 27 Nov; Omvärldsdag, Besöka museum.
v.49 – Månsdag 2 Dec: Opera – Trollflöjten
v.50 – Söndag 15 Dec: Henke åker till värmen 🙂
V 51 – Torsdag 19 Nov : Julavslutning på kvällen.

Ha en härlig vecka .

Charlotta, Cristin, Henrik och Ann