Merkurius Veckobrev v 47

Merkurius veckobrev v. 47

Hej Merkurius!Bildresultat för adventsljusstake

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla är så glada att fira få advent.

Så börjar en mysig dikt som jag läste när jag gick i skolan. Jag hoppas ni får en härlig adventshelg med kanske pepparkaksbak och adventspynt i era hem.

 

VECKAN SOM VARIT
Måndag: 

Elevrådsrepresentanterna var på SAM respektive PUG möten. Eleverna tar med sig punkter tillbaka till nästa klassråd.

Fredag
I fredags förmiddag var det schema brytande för åk8-9 då vi fick besök av Tobias Rawet, överlevande från Nazisternas förföljelse under andra världskriget. Hela förmiddagen handlade om detta där eleverna först fick höra hans föreläsning och sedan fick klassvis möjlighet att ställa frågor till honom. Det var känslosamt och extremt lärorikt!

 

VECKAN SOM KOMMER

Onsdag: Vi har Omvärldsdag. Solarna har muntliga Nationella prov och då ska Merkurius och Venus ha Museidagar.

Merkurius ska åka till Moderna Museet. Besöket är en start på ett projekt i slöjd och bild,  där de får en guidad visning om modernismen. Valet blir att varje elev väljer ut en detalj ur ett konstverk som har inspirerat hen.

Sven möter upp utanför moderna museet kl 9.45. De som kommer med bussen till Slussen möts av en pedagog där och promenerar tillsammans till museet. (Buss 474 från Gustavsbergs C 8.25, framme vid slussen 8.58.) Träffas där bussarna kommer in.

Alla tar med sig egen matsäck.

Hur ska vi arbeta?

-Guidad visning (10.15.11.15)

-Hitta en tavla du blir inspirerad av. Välj ut en detalj på tavlan och fotografera den.

-Medhavd lunch

 

ÖVRIG VIKTIG INFO

Insamling till klassresan 

Sälja saffran (november gruppen)
För att samla pengar till klassresan i nian ska vi i november sälja saffran. Vi kommer att beställa 288 st glasburkar med saffran som ska delas upp på 52 elever vilket innebär att ungefär 5-6 st burkar ska säljas av varje elev. Beställningarna kommer tas emot av Alice familj och hon kommer sedan att dela ut de burkar som varje elev ska sälja någon dag efter skolan. Alla elever ska sälja 5 burkar var.

Om ni vill läsa på om produkten och ta reda på exakt vad det är vi ska sälja bifogas här en länk till informationsbladet som företaget har: http://www.saljdirekt.se/pdf/saffransinfo.pdf
/Andrea, Alice, Alva, Elias, Mellwin

Sälja blommor( decembergruppen)

I december är det dags att sälja amaryllis och hyacinter för att tjäna pengar till klassresan. Vi kommer sälja fem röda/vita amaryllis och fem vita hyacinter var som tas emot och delas ut av Felicia och hennes grupp under skoldagen på måndag.

Försök att sälja dem så snabt som möjligt innan folk hinner köpa av någon annan.
En amaryllis kostar 100 kr och en hyacint kostar 30 kr.

Om ni har några frågor så kan ni maila Felicia på felicia.dahlstrom@lemshaga.se
// Livia, Adam, Rosanna, Emil, Melvin, Felicia

 Familjemiddag (januari gruppen)
När? Fredagen den 20:e januari
Vart? På Lemshaga, i Ladan
Vilken tid? Inbjudna: Inte riktigt bestämt än, men runt 17:30-20:30 Merkurius: Från och med sluttid till ca. 21:00 om städning inräknas.
Meddelande till Föräldrarna
Hej! Vi i Merkurius hade tänkt att bjuda er föräldrar och syskon på en familjemiddag för att samla in pengar till vår kommande klassresa i 9:an. Det kommer bjudas på en tvårätters(varmrätt och efterrätt)samt sedan en aktivitet för familjen. Vi har även en plats för de mindre som vi kallar för den Roliga Hörnan(vi vet, kreativt :)…)där det bland annat kommer ritas och ses på film. Dock kommer vi behöva lite hjälp från er föräldrar. Ni kommer behöva maila till den här mailadressen: lova.sjostrand@lemshaga.se om hur många som kommer komma, på ett ungefär, eventuella allergier och special kost. Gör gärna detta så fort som möjligt eftersom vi måste börja titta på kostnaderna för mat mm. Mer info om kvällen kommer senare. Med vänliga hälsningar Vi i Merkurius!

Till Merkuriusarna: infon om era ansvarsområden och schema för kvällen kommer läggas upp senare.

 


KOMANDE VIKTIGA DATUM

onsdag 30/11 – Omvärldsdagen (museum besök) , heldag för åk7-8
torsdag 8/12 – Livskunskap, f.m (Röd)
torsdag 15/12 – Livskunskap, f.m (Grön)
måndag 19/12 – Fadderdag
tisdag 20/12 – Klassens dag
onsdag 21/12 – Klassens dag samt jullunch + Avslutning i kyrkan på kvällen
torsdag 22/12 – måndag 9/1 – Jullov
tisdag 10/1-2017 – Skolstart VT-17

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']