Merkurius veckobrev v.48

Hej allesammans!

Mentortiden – normer & värden

Denna vecka ville vi ta chansen att följa upp gymnasiemässan. Alla fick chansen att fundera på vad man fått chansen att ta del av, vad som var bra/viktigt men även vad man fortsatt undrar över. Vi ville därefter att man skulle få chansen att dela med sig av erfarenheterna man fått, då vi vet att det är lätt att missa bra saker. Nästa vecka fortsätter vi våra ”spår” som handlar om att stötta de val man kommer stå inför framöver!
Under veckan hade vi också turen att få träffa vår nya merkuriuselev. Ska bli kul att lära känna denne bättre efter jullovet när det är dags att börja hos oss!

Vår nya No-pedagog Björn har nu varit på plats en tid och han låter hälsa att man kan nå honom på telefon om man så önskar. Han har därför  ordnat en telefontid onsdagar 1430 – 1500. Han nås på 08- 586 313 05.

Omvärldsdagen

Det var riktigt kul att få chansen att uppleva olika museum tillsammans mer er alla under torsdagen. Förutom goda möjligheter att se och upptäcka är dessa alltid viktiga /bra tillfällen för oss att bli starkare som grupper. Detta för att man under dessa dagar lär känna varandra på ett bättre/djupare plan när man kan ha längre samtal, hamnar i nya situationer som vi utforskar/klarar tillsammans! Desto mer vi vet om varandra desto starkare blir vi, tillammans!

Shine like a star

Under fredagen var det åter dags för ett fredagstema och denna gången var det ”Shine like a star”. Alltid lika roligt med de som engagerar sig och tar sig an temat, men även kul att man hjälper till att organisera!! Här har vi flera i Merkurius som är med och bidrar! KUL!! Viktigt!!!
Tidigare under veckan fick alla elever i Ladan som ville, vara med och ”adventspynta”. Det gav en fin inramning till fredagens tema och den 12/12 kan alla, som vill vara med och julpynta, komma och göra det (sker innan första lektionen).

SO

Vill denna vecka berätta om vårt kommande möte med Tobias Ravet. Tobias är förintelseöverlevare och han besöker oss på Lemshaga för tredje gången, vilket vi är oerhört glada och stolta över!
På tisdag har vi en halvdag då vi kommer möta Tobias och sedan ta hand om det vi får ta dela av. Allt kommer bli en del av vår kommande utställning och här tar vi även hjälp av Soleneleverna som också får denna fantastiska möjlighet!!

Inbjudan till adventskonsert

Måndagen den 17 dec kl 18.00 kommer vi ha en liten adventskonsert med skolans körer i musikladan.
Alla är välkomna men man måste ha biljett!
Det blir trångt men härligt! Från måndag den 3 dec kommer det finnas gratis biljetter på expeditionen för att vi inte ska överträda brandreglerna för musikladan (max 4 per familj).
Högstadiets kör Ladankören, mellanstadiets kör Mellankören och lågstadiets kör Lilla kören medverkar.
Välkomna!
Info från Gotlandsgruppen
Efter den senaste av klassen utförda aktiviteten är saldot i skrivande stund på klasskassans bankkonto 91.113:51 kr. Således en bit kvar för att nå målet Gotland.
Saknar betalning från sommarens läsaktivitet, 400 kr/barn. Endast hälften har betalat detta.
Kommande datum:

– 12/12 Operabesök, se info på Schoolsoft
– 13/12. Lucia kl.7.45 i Amfiteatern. + sittunderlag
– 17/12 Ingen mentorstimme = komptid för Lucia
– 19/12 Bjuder vi på det klassiska Julbordet för alla elever.
– 20/12 Kvällsavslutning för Ladans elever. (inbjudan kommer)
– 21/12 kompledigt för avslutningskvällen.

Vi önskar er alla en fantastiskt fin första adventshelg !

/Merkuriusteamet