Merkurius veckobrev v.48

Hej alla elever och föräldrar i Merkurius!

Nu närmar vi oss jul med stormsteg och tänk, i helgen är det redan första advent! 

I skolan har det omtalade teaterprojektet äntligen dragit igång – och vilka skådisar vi har i Merkurius, wow! Jonas och Lisa som håller i projektet har aldrig tidigare haft så många elever som vill stå på scen. Därför håller Lisa nu på med att skriva om pjäsen för att alla som vill ha en roll, ska få en roll. 

I svenskan har vi skrivit dikter och jag kan säga att den kreativa, konstnärliga kraft som finns i gruppen visar sig även här – i skapandet av poesi. Många av eleverna vågar uttrycka sig, experimentera med språket och leka med ord. De flesta vågar även läsa upp för varandra och läser då med inlevelse. 

Nästa vecka ska vi fortsätta med boken Pojken i randig pyjamas. Vi kommer läsa ut boken i skolan och därför behöver eleverna ha med sig boken nästa vecka. 

Julavslutningen kommer vi ha den 18:e och den kommer ske, som allt annat detta märkliga år, på ett annorlunda sett. Hur denna kommer se ut – har vi inte riktigt bestämt än. Mer info kommer. Det enda vi vet är att vi mentorer kommer hålla i den och vi kommer försöka göra något mysigt tillsammans med eleverna.

Några datum:

14 dec Lucia på morgonen. 

18 dec Julavslutning i skolan (inga föräldrar får komma)

11 jan skolstart enligt schema

 

Vi önskar er en fin första advent!

/Team Merkurius