Merkurius veckobrev v 49

Hej Merkuriusar! 

Nu är det inte många dagar kvar på höstterminen 2017. Det är två veckor kvar av skolarbete, så tänk på att det inte är dags att ställa in hjärnan på jullovs-mood än. Många börjar bli trötta efter att ha kämpat hårt under terminen, men tänk på att också gå i mål lika bra. Peppa varandra och ge kompisen den där extra uppmuntrande kommentaren eller klappen när den som mest behövs. Terminens betyg håller på att sammanställas men redan den 15:e december påbörjar vi nästa betygsperiod och det underlaget kommer att tas med i nästa terminsbetyg.

Veckan som varit
Vi började veckan med en mentorstimme då vi tittade på en film om reflexer och vikten av att ha det. Alla elever som ville fick även en reflex. Därefter fortsatte vi med våra personbeskrivningar (från vårt arbete med normkritik) och försökte utveckla dem till mer gestaltande texter. I veckan har vi även haft besök av polisen. Polisen mötte både klasserna samtidigt och pratade mycket om hur de ser på droganvändandet på Värmdö, stölder i olika sammanhang, vad som görs på nätet och hur vi alla har ett ansvar att känna efter vad magkänslan säger. Under våren kommer polisen att hålla föredrag för er föräldrar i någon form. I övrigt har det varit en del inlämningar av labbrapporter, ena klassen har simmat klädsim, vi har påbörjat nytt område om taluppfattning i matten och nytt område i fysiken om elektricitet och magnetism. 

Veckan som kommer:
På måndag morgon är det sista chansen för alla att göra omprov/prov om vi lärare skall ha en rimlig chans att rätta och bedöma inför julbetyget.
Onsdag morgon börjar vi med att beskåda skolans Luciatåg. Vi samlas i Amfiteatern 08:20 för att titta på det tillsammans. Tänk på att ta med sittunderlag – då det kan vara blött och kallt. Därefter rullar lektionerna på enligt schemat.

Övrig viktig info

Nobeltävling:
Nu är det snart dags att dela ut Lemshagas Nobelpris i fantasi och kreativitet och du är välkommen med ditt bidrag!
Exempel på bidrag kan vara en text, en låt, en film, en bild, en staty, en uppfinning, en idé eller något annat fantasirikt och kreativt som du skapat. Skriv också en kort text där du motiverar varför just ditt bidrag ska vinna. Glöm inte namn och klass. Alla åldrar får vara med och tävla.
Lemshagas Nobelpris i fantasi och kreativitet delas ut på skolavslutningen den 21 december 2017. Lämna ditt bidrag till din mentor senast den 15 december!

Kommande datum

  • 13 december – Luciafirande, under första lektionen.
  • 21 december  – Vanlig skoldag fram till jullunchen. Julavslutning 18.30-19.15 i Gustavsbergs kyrka.

Vi önskar er en mysig andra advent!

Patrik, Annica, Charlotta och Madelene

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']