Merkurius veckobrev v.49

Hej!

Alla tillbaka efter prao och på plats i skolan. Det har varit kul att ta del av erfarenheter som gjorts och lärdomar som dragits gällande arbetslivet! Dessa har vi försökt dela till fler under vår mentorstimme och vi kommer jobba vidare på temat ”Gymnasieval”. Förutom kommande menntorstimmar siktar vi nu mot våren och vår ”Framtidsmässa”. Vi hoppas kunna locka nya människor att komma och dela sina erfarenheter med oss på plats! Mer info kommer om detta!

SO har vi nått ett nytt delmål där vi analyserat orsaker till fattigdom och sett hur 3 revolutioner påverkat världen. Dessa historiska fenomen har vi sedan försökt koppla till ideologier och innebörden för rikedom/fattigdom.
Med denna grund ska vi ta oss framåt i historien och möta fler ideologier och se hur vi för nya samhällsklasser och hur rättigheterna blir fler och fler när människor visar vägen mot dessa!

Vaccinationerna nummer 2 fick vi till nu under fredagen och ni som missade detta pga sjukdom gäller följande:
Vårdcentralen drop in
När: Ti-to kl. 8-16 fram till jul.

Veckan som kommer

Måndag morgon startar vi 7.55 i Amfiteatern med Lucia. Vi hoppas på en mysig morgon och tänk på kläder för sittande utomhus i ca 45 min. Ta gärna med sittunderlag! Ni elever kompenseras för denna tidiga morgon med att vi inte har någon mentorstimme på måndag.

Vi ska till operan på torsdag och alla info samlas i Schoolsoft och det är Jonas som meddelar detta. Vi ser alla fram mot detta, det ska bli kul!

 

Ha en fin helg nu allesammans!

/Merkuriusteamet