Merkurius veckobrev v.49

Hej Merkurius!

Tiden flyger fram och det är snart jullov! Julstämningen har lagt sitt täcke över Ladan och vi har fått det riktigt julfint med både ljusstakar, ljusslingor och en fin julgran.
8 dagar kvar till jullovet men bara en vanlig skolvecka kvar, håll i nu hela vägen!

 

VECKAN SOM VARIT
Det har varit mycket att göra senaste veckorna! Prov i SO om mänskliga rättigheter och i matten om algebra och ekvationer plus några andra mindre uppgifter och läxor.

Ett litet avbrott blev det dock för Grön som var på Livskunskap under torsdag förmiddag.
VECKAN SOM KOMMER
Veckan som kommer är allra sista veckan innan betygsättningen som sker på fredag! Om ni ligger efter med något prov/omprov eller liknande som ska göras är det extremt viktigt för era betyg denna termin att ni har gjort det denna vecka.Vissa lärare kommer att börja ha betygsnack mer de som vill men vissa lärare kommer att ha det med er i början av nästa termin isället, detta beror på rättning av prov och lektionstid.
Lucia
8.15 samlas Merkurius utanför Ladan för närvaro. Vi ska därefter gå till Amfiteatern då Luciafirandet börjar 8.30. Efter Lucia samlas alla i Ladan för lite Lucia fika. Dagen fortsätter som vanligt efter det, alltså från 9.40 lektionen.
Livskunskap – Röd
Röd ska på Livskunskap på torsdag. Vi ses i Ingarökyrkans församlingshem kl 8.15. Vi är där under förmiddagen och alla ska ta 11.36 bussen tillbaka till skolan. Ni äter lunch på skolan och dagen fortsätter som vanligt efter det.
ÖVRIG VIKTIG INFO
Val inför Klassens dag – tisdag 20/12
 Julmarknad i stan eller simma i badhus? Ni kommer göra ert val under kommande mentorstimme!
Val inför Ladans dag – onsdag 21/12
Pyssel i Ladan eller åka skridskor i Ekvallen?
Du måste göra ditt val, klicka här!
Ni som väljer att pyssla kan försöka ta med er toarullar och en glasburk med vid öppning (så man kan ha ett värmeljus i).

Insamlingar till klasskassan
November: Det verkar som om saffranförsäljningen har gått bra! Alla har betalat och det blev en stor vinst, klassen fick 14.400kr i vinst!
December: Blomförsäljningen är i full gång, de flesta har hämtat blommorna men det är några kvar som behöver hämta blommorna från Felicias, dessa personer har fått/kommer att snart få ett mail som påminnelse. Pengarna ska betalas senast den 15/12 (konto info finns på SchoolSoft Nyheten). Vid frågor om blommorna så prata med decembergruppen med Felicia i spetsen.
Januari: januari gruppen bad oss att än en gång påminna om att intresseanmäla sig till familjemiddagen. Alla har tidigare fått mail från gruppen så snälla ta en minut för att boka upp den dagen i kalendern samtidigt som ni mailar svar.

KOMMANDE VIKTIGA DATUM
torsdag 15/12 – Livskunskap, f.m (Röd)
måndag 19/12 – Fadderdag
tisdag 20/12 – Klassens dag
onsdag 21/12 – Ladanpyssel/skridskor samt jullunch + Avslutning i kyrkan på kvällen
torsdag 22/12 – måndag 9/1 – Jullov
tisdag 10/1-2017 – Skolstart VT-17
Ska vi träffas i Hkk-salen 9.40 på måndag för frukost?

advent

Ha en mysig 3:e advent!
/Maggie, Henke, Ann och Johan

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']