Merkurius veckobrev v 5

Kära Merkurius!

Nu är vi fem veckor in på vårterminen och ny månad har passerats! I februari är det mycket saker som händer; prov, utvecklingssamtal, fortsättning på YAM, allaktivitetsdag, möte med polis och polarna, föräldramöte och prao. Allt detta innan ni får gå på sportlov. All information finns här och på schoolsoft så se till att hålla koll.

Veckan som varit

Vi har haft en vanlig skolvecka utan avbrott av schemabrytande aktiviteter. Alla ämnen är igång med antingen pågående eller nystartade projekt. På mentorstimmen i måndags var Judith hos oss och informerade om hälsoundersökningen och samtalet som kommer att ske under vårterminen. Eleverna fick fylla i en enkät och ni föräldrar har fått hem två lappar som ska fyllas i och lämnas tillbaka till Judith så snart som möjligt. Vi passade även på att leka lite under mentorstimmen och det är alltid uppskattat.

Veckan som kommer

Måndag fm: Utvecklingssamtal för er som har skrivit upp er. Vi börjar lektioner från kl 10.45 för Röd  resp 10.50 för Grön. Det är alltså ingen mentorstimme på måndag. Resten av dagen är det ordinarie schema.

Tisdag: YAM (för de som har accepterat att delta i forskningen) – de som ej har det har ordinarie undervisning. Tiderna för detta är MR 8.20-9.35 samt MG 9.50-11.05 (salar anslås på anslagstavlan). Vi har listor på vilka som deltar. I övrigt är det lektioner som vanligt.

Onsdag: Utvecklingssamtal för er som har bokat upp er den dagen. Tänk på att använda dagen till att arbeta med skoluppgifter eller om ni behöver ta igen något.

Övrig viktig info

Utvecklingssamtalen – v.6
Tänk på att komma förberedd till ditt utvecklingssamtal. Du ska både ha fyllt i elevdokumentet på schoolsoft, förberett dig genom en keynote samt tittat igenom matriser. Om det är något särskilt som ni vill ta upp är det bra om ni mailar mentorn detta innan samtalet.

Allaktivitetsdagen – Tisdag 13/2 (v.7)
En av årets höjdpunkter, enligt vissa, närmar sig och som vanligt kommer det finnas flera olika alternativ att välja mellan. Alla elever har fått ett mail för att göra sitt val om Allaktivitetsdagen. Har ni inte valt än är det dags att göra det!

All info om skidor (Kungsberget) kommer att kontinuerligt läggas ut på Nyheter på SchoolSoft!

Elevinformation + Föreläsning – onsdag 14/2 (v.7)
Den 14/2 kommer vi att få besök av polisen polarna och kommunen. Ett av syftena är att informera och främja brottsförebyggande. Vi kommer att ha 90 minuterspass med båda klasserna och dagen avslutas med möjlighet för föräldrar att lyssna på en föreläsning. Denna äger rum kl.18 i Ladan.
Samtliga föräldrar och andra som är intresserade är välkomna!!
Vi ser detta som en stor möjlighet och chans, därför hoppas vi att så många som möjligt kommer.
Plats: Ladan.
Lemshaga kväll

Föräldramöte & Föreläsning – Onsdag 21/2 (v.8)
Onsdag 21/2 är det föräldramöte. Det börjar med en föreläsning av Maria Dufva om ungdomar och sociala medier från kl 18.00-19.00. Föräldrar som har barn i åk 4-9 är välkomna. Mer info om föreläsningen se nedan.
Därefter samlas vi i L4 för ett föräldramöte i Merkurius. Dagordning kommer längre fram. Välkomna!

Kommande datum

  • Mån 5/2: utv samtal mellan 8-10.45
  • Tis 6/2 YAM-forskning, se ovan.
  • Ons 7/2: utv samtal hela dagen
  • Tis 13/2: Allaktivitetsdag
  • Ons 14/2: Elever träffar Polisen och polarna + Föreläsning för föräldrar (se info ovan)
  • Ons 21/2: Föräldramöte & Föreläsning, mer info kommer.
  • v 8 Prao
  • V 9: Sportlov

Ha en trevlig helg!

Annica, Patrik, Madelene och Charlotta

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']