Merkurius veckobrev v 50

Hej!!

Nu tänder vi snart det tredje ljuset och har en vecka kvar av höstterminen 2019. Snart får vi alla tid att vila upp oss. Vara ute och få frisk luft och naturligtvis hoppas vi på snö och kallt väder.

 

Veckan som varit: 

Ni har haft en vecka med de sista proven och inlämningar. Bra jobbat . Jag hoppas ni känner er nöjda med er insats. Vi började veckan med mentorstid och klassråd och slutade med ett fantastiskt luciatåg.

Veckan som kommer: På mentorstiden tar vi nu och tittar vidare på hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet. Kan man verkligen bilda nya hjärnceller? Ökar vår kreativitet när vi rör på oss? Fundera så tar vi svaren på måndag! Vi har vanliga lektioner hela veckan fram till torsdag em. På onsdag får vi skolans fantastiska julbord. Merkurius ska äta kl 13 och man har lektioner som vanligt hela dagen förutom lite senare lunch. Undervisande lärare följer med till jullunchen. 

På torsdag är det sedvanlig julavslutning i Gustavsberg kyrka kl 18.30. Vi samlas utanför vårdcentralen kl 18.00 för att gå fackeltåg till kyrkan. Tänk på att klä er efter väder.

 

Övrig viktig info!

Skolstart är onsdag den 8 januari enligt ditt schema.

Allaktivitetsdagen: Nu har slussarna öppnat för anmälan till Kungsberget och den skidresa som vi arrangerar. Info om hur man bokar finns som en nyhet på schoolsoft. Självklart finns det andra bra alternativt att välja på under dagen. Vi erbjuder en hälsodag med yoga/matlagning/mindfulness, en komma ikapp dag (extra stöd och hjälp under en tuff skolperiod) samt besök på Laserfortet med en variant på ”Fångarna på fortet”.

Info om klassresan:

Hej alla!

Nu är Gotlandsresan bokad och anmälningsavgiften betalad (resten betalar vi senare). Jag måste dock skriva en lista på alla som ska följa med, så snart som möjligt. Jag behöver därför veta:

– Om någon elev inte ska med.
– Vilka föräldrar (6 stycken) som följer med. För och efternamn.
– Födelsenummer på alla som ska med (förutom de sista fyra siffrorna).
– Om någon är vegeterian.
– Om någon har allergier, och mot vad i så fall.
-Om någon har en annan nationalitet än svensk (fråga mig inte varför).

I nuläget är det tre föräldrar som har anmält intresse att följa med till Gotland; Ola Fors, Jannie Blommé (om Ruben går kvar i klassen) och Claes Billgert (om David kan följa med).
Det behöver vara sex föräldrar med och jag behöver, som sagt, skicka in detta så fort som möjligt (med all information som jag frågat efter, även för de vuxna). Alla ändringar som vi gör i efterhand kostar 150:-/ändring, så det vore toppen om jag skickade in så korrekt information som möjligt från början.

Vad gör vi om vi inte får sex föräldrar att följa med?

🌸Sonja

Kommande viktiga datum

v.50 – Söndag 15 Dec: Henke åker till värmen 🙂
v.51 – Torsdag 19 Nov : Julavslutning på kvällen.
v.2 – Onsdag 8 Jan: Terminstart. Eleverna går efter vanligt schema.
v.5 – Onsdag 29 Jan: Heldag med utvecklingssamtal
v.5 – Torsdag 30 Jan: Allaktivitetsdag

Ha en fantastisk tredje advent!

//Ann, Charlotta, Cristin och Henke