Merkurius veckobrev v 50

Hej alla Merkuriusar!

Det har varit fullt upp med att slutföra uppgifter i olika ämnen de sista veckorna på terminen, men nu är vi snart i mål för den här terminen och det är snart dags för jullov.

Veckan som gått

Veckan startade med ett traditionsenligt och luciatåg i amfiteatern. Så stämningsfullt och vackert! Och i onsdags bjöds vi på ett väldans gott julbord – så mysigt och fint!


Och ännu mer vackert och fint fick vi vara med om – då Jonas ordnade så vi fick gå på Svansjön på Kungliga operan.  Så mäktigt att både få vara där i de fina lokalerna och att få se en välgjord och vacker balett. Tack till Jonas och de föräldrar som var med oss under föreställningen!

I övrigt har ena klassen haft en avstämning på Algebraområdet i matten. Vi har även hunnit delta i pangeatävlingen i matematik och några i varje klass har gått vidare till finalomgången i mars. Bra jobbat! I no:n håller vi på med syror och baser och under veckan har vi tillverkat badbomber genom att blanda syror och baser. Parallellt har vi även gjort lite programmering i swift/playground.

Veckan som kommer

Måndag och tisdag har vi lektioner enligt schemat.

Onsdag 22/12 har vi julavslutning tillsammans hela Ladan. Se mer information på schoolsoft.

Kommande 

  • Angående skidresan under allaktivitetsdagen – Marie har fixat så det släppts fler platser! Så hade ni problem i veckan med bokning, gå in igen. Se mer info på Schoolsoft.
  • Vårterminens första dag är den 11/1

Ha en mysig fjärde advent!

/Team Merkurius