Merkurius veckobrev v.51

Hej allesammans!

Finalvecka – tillsammans i Ladan
Vi har haft en fin vecka tillsammans och har då hittat på en hel del trevligheter! Årliga jullunchen avnjöt vi och den allmänna uppfattningen var att köket lyckats igen!
Veckan har också gett Ladan två mästare! Bordshockey och couronne har vi haft mycket roligt runt och stort grattis till mästarna!

SO

Om vi haft en trevlig vecka i Ladan, så har innehållet varit allt annat än det. Förintelsen har varit vårt fokus. Vi avslutade med att se en dokumentär det Tobias Rawet berättade om för ett tag sedan, nu visades med rörliga bilder från tiden. Vi kommer slå in npå ett positivare spår efter jul då vi kommer studera motkrafterna till detta. Då kommer vi sa vad det var som lett fram till de rättigheter vi har idag!

Engelska

Vi kommer att sätta igång med Nationella Prov, testomgången, direkt när ni är tillbaka. Alltså första dagen! Vi kommer att börja med hörförståelse, så om du känner att det är ett område där du behöver träning, kan du gärna göra det under lovet. Det finns en bra sida där du kan träna olika förmågor. Välj förmåga uppe under fliken Skills och sen vilken nivå du vill träna på. Du kan också välja att träna på grammatik, ordförråd, eller ’exams’ där du får tips för hur du gör vid provsituationer.
Prao
Passa på att under lovet ta tag i att hitta praoplatser. OM lappar/info tappats bort finns dessa på hemsidan: länk

Skolstart:
Tisdagen den 8:e Januari slår vi upp portarna för er igen.

Allaktivitetsdagen:
Torsdagen den 31/1 är det dags! Vi kommer bland annat att erbjuda en skidresa till Kungsberget, några mindre kostsamma aktiviteter på ”hemmaplan” samt såklart ett par kostnadsfria alternativ. Mer info om de olika aktiviteterna kommer publiceras på schoolsoft i början av nästa termin.

Ann tjänstledig:
Under terminens första tre månader kommer Ann att vara tjänstledig. Patrik (So) kommer gå in som vikarierande mentor och Hanan kommer att undervisa i hemkunskap.

Kommande:
v.5 Utvecklingssamtal – tider kommer under v.2
31/1 Allaktivitesdag (se info ovan)
Önskar er alla en fantastisk jul och ett gott nytt år!
/Merkuriusteamet

En kommentar

Kommenteringen är stängd.