Merkurius veckobrev v.5

Hej alla elever och föräldrar i Merkurius!

Det här lite av är utsikten från L2. Det klassrum som vi oftast har svenska i. Utsikten är makalös!

Ljuset, minusgraderna, solen och snön som har kommit den här veckan har gjort att elevernas energi också börjar återvända. Det tycker vi lärare förstås är härligt. Att vädret och miljön har betydelse på hur vi mår har vi fått ett tydligt kvitto på under veckan. Många elever är på ett toppenhumör och busar och skrattar med varandra. 

I svenskan övar vi vidare på att känna igen och markera satsdelar. Grönisarna har fått spela in egna filmer som förklarar satsdelar. Vilka filmstjärnor vi har i Merkurius, wow! Medan Rödisarna har fått traggla övningar hemma på distans. Nästa vecka är det deras tur att få sin andra lektion till att spela in film. Filmerna kommer så småningom ligga i svenska-klassrummet i Classroom. 

   

Snart har vi utvecklingssamtal (17 februari) och för er som inte har bokat än är det hög tid att göra det. Det är först till kvarn som gäller och tiderna finns på Schoolsoft. Innan samtalet ska eleven förbereda sig genom att dels svara på ett antal frågor som hen fått av oss och dels fylla i ”Inför utvecklingssamtal” på Schoolsoft. Ni föräldrar förbereder er genom att fylla in inför utvecklingssamtal för vårdnadshavare. Om ni har några specifika/speciella frågor ni vill ta upp är det bra om ni mailar oss innan. 


Ta hand om varandra!

/Annica, Malin och Patrik