Merkurius veckobrev v.6

Hej allesammans!

Vilken vecka vi har haft!!

Vi måste börja med att tacka för alla fina samtal med er elever och vårdnadshavare! Det är så härligt att höra om alla drömmar, ambitioner och mål! Samtalen lämnar oss mentorer men fin känsla och vi är som vanligt en smula imponerade! Vi är också tillbaka på skolan och många är på plats vilket är skönt och bra! Veckan bjöd dock på andra utmaningar när vi tappade skolans internetuppkoppling…

Mentorstimmen

Veckans timme innebar utvecklingssamtal. Vårt fokus på klassmart smyger sig in även där då vi verkligen tror att vi kan göra skillnad. Få alla att se möjligheter och i dessa se sig själv och hur man själv vill vara och uppfattas tror vi är viktiga delar på vägen mot framgång och ett bättre mående! Nu gäller det att vi alla hjälps åt att komma ihåg, påminna varandra och inte minst GÖRA det där smarta! Nu kör vi!

SO

Vi har haft en tung avslutning i historiedelen. Det är mycket död och elände vi stött på i form av rasism, krig och annat elände. Det positiva är att vi nått ännu ett delmål och vi har även fått syn på  viktiga saker som ideologier och födelsen av demokratin. Detta blir viktiga byggstenar när vi tar oss vidare på vår resa genom ”SO-landskapet”. Härnäst siktar vi in oss på det där som ligger många människor varmast om hjärtat, religionen.

Kommande veckor:

v.9 Sportlov

Ha en härlig helg allesammans!

/Merkuriusteamet