Merkurius veckobrev v 7

Hej Merkuriusar!

Ännu en fullspäckad vecka är till ända! Allaktivitetsdag, besök av polarna m fl, och prov i svenska och matte är bl a det som stått på schemat den här veckan. Nästa vecka är det dags för er alla att få en inblick i arbetslivets värld innan ni får en välförtjänt sportlovsvila.

Veckan som varit

Vi började veckan med en mentorstimme där vi pratade om praouppgiften som ni ska göra under er praovecka. Vi förberedde oss också inför den kommande allaktivitetsdagen.

Vi hade en alldeles underbar allaktivitetsdag i tisdags! Skidgänget verkade jättenöjda med Kungsberget och en solig dag i backen, Yogagänget hade mindfulness och yogaövningar och Skansengänget träffade på bland annat lodjuret, sälarna, vargarna, korna och getterna:)

På onsdagen fick vi i klassen besök av Polarna och kommunen. Deras syfte var att vi skulle få veta mer om vart man kan vända sig om man behöver hjälp vid ohälsa, oro och man blir utsatt för brott och vi fick även höra vad som händer när man blir 15 år och straffmyndig. Vi tittade på korta filmsnuttar, uttryckte tankar via mentometrar och hade frågestund. De berömde Merkurius väldigt mycket för kloka frågor och     de tyckte vi hade en väldigt fin atmosfär, tydliga regler och trygga elever i Ladan. På kvällen fick även personal på skolan och föräldrar ta del av informationen. Föreläsningen var uppskattad och uppslutningen var stor.

Det har varit en hel del att göra på sistone och den här veckan avslutades med svenskaprov i grammatik och matteprov i taluppfattning. Många elever var sjuka och kommer att få chans att visa sin kunskaper under praoveckan antingen på måndagsläxhjälpen eller onsdagsprovtiden. Ni som berörs av detta har fått mail från Annica eller Madelene.

I fredags avslutade ena klassen veckan med en liten spelstund. Vi spelade schack och olika kortspel. Det är härligt att se er umgås och skratta så mycket tillsammans!

Veckan som kommer

Praovecka! Många elever verkade spända och förväntansfulla inför den kommande praoveckan. Det ska bli kul att få ta del av era intryck och erfarenheter när ni kommer tillbaka efter sportlovet. Alla eleverna ska under veckan genomföra en praouppgift som vi gick igenom på mentorstimmen i måndags. Ni kommer att samla på er intryck och intervjuer som ni sedan ska sammanställa i ett reportage. Här hittar ni uppgiften Praouppgift-vt-18

Tänk på att lämna in praolappen till din kontaktperson så att han/hon har uppgifter till skolan och kan fylla i din närvaro under veckan. Den här lappen ska tillbaka till oss mentorer efter sportlovet.

Övrig viktig info

Utvecklingssamtalen (några elever kvar)
Tänk på att komma förberedd till ditt utvecklingssamtal. Du ska både ha fyllt i elevdokumentet på schoolsoft, förberett dig genom en keynote samt tittat igenom matriser. Om det är något särskilt som ni vill ta upp är det bra om ni mailar mentorn detta innan samtalet.

Föräldramöte & Föreläsning – Onsdag 21/2 (v.8)
Onsdag 21/2 är det föräldramöte. Det börjar med en föreläsning av Maria Dufva om ungdomar och sociala medier från kl 18.00-19.00. Föräldrar som har barn i åk 4-9 är välkomna. Mer info om föreläsningen se nedan. Därefter samlas vi i L4 för ett föräldramöte i Merkurius. Dagordning kommer längre fram. Välkomna!

Information från Klassresegruppen:

Hej alla Merkuriusföräldrar,

Klassresegruppen här.

Före jul fick våra ungdomar rösta vart de ville åka 23-25/8 2018 och 100% svarade Gotland!
Vi har bokat båt och gruppresa enligt tidigare klassresors upplägg.
Följande behöver vi hjälp med:

1) Pengar
Vi behöver få in ca 1000:- till per elev, ju mer desto bättre. Vi föreslår i första hand gemensamma säljinsatser med klassaktivitetsföräldrars hjälp (se nedan), i andra hand att ungdomarna individuellt får jobba in pengarna och i tredje hand att föräldrarna betalar rakt av. Slutbetalning är 22/7, så det behöver vara klart vid skolavslutningen i juni.

2) Vilka föräldrar följer med?
Det vore bra om de föräldrar som följer med är spridda i de olika kompisgängen och gärna både pappor och mammor. Anmäl intresse till oss! (det är 3 hela dagar to-lö 23-25/8)

På Schoolsoft ligger nedanstående gruppindelning för klassaktiviteter, blev det någon aktivitet i höstas?

Föräldrar som ansvarar för att genomföra klassaktiviteter ht-17
Stella (sammankallande), Julia H, Alexander, Saga W, Clara, Johan J, Mio, Ida, Ella, Ebba Å, Lycke, Erik

Föräldrar som ansvarar för att genomföra klassaktiviteter vt-18
Jockum (sammankallande), Emilia, Ebba K, Mathilda S, Lukas, Fredrik B, Wilhelm, Sanna, Alicia, Mathilda B, Thea

Om det blir gemensamma säljinsatser så har vi förslag på Newbody, parmesan, olivolja, och ev. tulpaner. Ordna föräldramiddag/skoldiscon. Delta som funktionärer på lopp så som vårruset, om möjligt.

Försök undvik ”svara alla” men svara gärna till klassresegruppen:
lisaforsberg73@gmail.com; brunnanderberit@gmail.com; carinjennypalm@gmail.com; pierre.dahl@budofitness.se; sara.varmdo@gmail.com; jenny.hall.nilson@gmail.com; Sonja.Schmitz@nacka.se; myra.aronsson@hotmail.com

Varma hälsningar & Trevlig helg! /
Loves mamma Lisa
Matilda B’s mamma Berit
Olles mamma Jenny
Zacharias pappa Pierre
Lisa E’s mamma Sara
Felix och Julias mamma Jenny
Pontus mamma Sonja
Fridas mamma Myra

PS. I ett senare skede kommer vi att gå ut med mer information om vad som gäller, be om era ungdomars särskilda önskemål (specialkost mm) och hur vi går tillväga rent praktiskt.
Om någon av ungdomarna inte följer med till Gotland så kommer de vara på skolan med personal. Mer information om Lemshagas skolresepolicy finns på hemsidan. DS

Kommande datum

  • v 8 Prao
  • Ons 21/2: Föräldramöte & Föreläsning, mer info kommer.
  • V 9: Sportlov

Trevlig helg och ha en givande praovecka! 

Madelene, Annica, Patrik och Charlotta

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']