Merkurius Veckobrev v 7

Hej alla hjärtans Merkuiusar.

Den här veckan firade vi kärleken. All kärlek är bra kärlek! Heja oss.

Vi har verkligen kämpat på den här veckan, trots sjukfrånvaro, och ni har dessutom avslutat några områden med prov i t ex NO. Vi har fått rapporter från vikarierna att ni har skött er kanon och varit hjälpsamma och kämpat på bra. Heja er!

I matten har ni nu satt igång med ett stort och långt projekt. I engelska har vi satt igång den muntliga delen med inspelningar av samtal och diskussioner och det kommer vi att fortsätta med efter lovet sen. För nu dröjer det ju ett tag tills vi ses…

Nästa vecka, vecka 8, är det PRAO och ni är på era respektive arbetsplatser. Om ni har några frågor eller funderingar så är det bara att maila eller ringa till oss så hjälper vi er. Det ska bli spännande att höra om era nya erfarenheter sen när ni är tillbaka. Glöm inte praouppgifterna.

Vecka 9 är det sportlov och då är det dags för en välförtjänt paus. Vi önskar er en aktiv, och vilsam, vecka med mycket återhämtning!

 

Viktig information, kommande datum:

”Mitt liv mina val” 20/3 vill du bidra?

Kort bakgrund – Vi vill att våra elever ska få syn på sig själv som person (vad är ens drivkraft), hur matchar det mot utbildningar och framtida jobb. Vi vill gärna gå lite utanför boxen – inte tänka typiska mans/kvinnoyrken!

Vad vill vi göra 20 mars?

Vill du som förälder eller tidigare elev komma och berätta om vad du jobbar med eller vilka utbildningar du valt och varför?

Hur?

Vi kommer köra kort intro för alla sedan miniföreläsningar på 10-15 minuter för grupper på 13 elever och däremellan ”mässa” där 10-15 föräldrar/fd elever berättar om sina jobb/studieval.

Tid: 20/3 kl. 12.30-15.00

Plats: Ladan/gymnastisksalen Lemshaga

Deltagande elever: Årskurs 7-9 (156 elever)

Hör av er till fredrik.pettersson@lemshaga.se

 

Sköt om er och ha det fint, så ses vi om två veckor.

Soliga, nästan våriga, hälsningar, MerkuriusTeamet.