Merkurius veckobrev v.7

Hej på er!!

Då var det tid för PRAO. Nästa vecka kommer alla våra Merkuriuselever vara ute på olika platser i Värmdö kommun, Närliggande kommuner och några ska till landets norra delar. Ni får ha en fantastisk vecka. Tänk på att det kan ge er extra jobb eller sommarjobb framöver. När ni arbetat en hel vecka så har ni ett härligt sportlov. Passa på att vara ute och vila upp er för sen är det full fart igen när ni kommer tillbaka.

Veckan som gick:  Vi har haft en liten ovanlig skolvecka där vi började med en ledig dag på måndagen pga att det inte fanns någon el på skolan. Därefter har en klass varit på Livskunskap, En klass har vaccinerat sig, Ni har haft redovisningar i Idrott, Jobbat med Näringsämnen i Hkk och idag har ni prov i NO. Vi har även haft ett föräldramöte.

Med härligt väder under veckan har även många mer av er elever hittat ut på rasterna. Vi tycker det är jättebra och uppmuntrar alla till frisk luft och dagsljus. Däremot är inte vår (Ladans) skolgård gjord för alla typer av rastaktiviteter. Att ex. spela vägg med fotboll är en sak som vi numera säger blankt nej till. Vill man använda bollar utanför Ladan så är det basket, rutan eller minifotboll innanför linjerna som gäller. Om man vill träna utsparkar alternativt hårda skott så går man ner till IP!!

Veckan som kommer:  Ni har Prao vecka 8 och Sportlov v 9. Ni är välkomna tillbaka v 10.

Övrig viktig info

Prao: – Närvarolappen ska eleverna ta med ut till praoplatsen. Där fyller handledaren i närvaron och skriver en kort kommentar/omdöme. Denna lapp ska tillbaka till skolan. – Lunchbidrag (50:-/dag för restauranglunch och 20:-/dag för matlåda hemifrån). Ta med kvitto till Tina. Om man tar med sig matlåda kan pappa/mamma skriva ett handskrivet. – Praouppgift: En kombination mellan idrott och svenska. Eleverna ska skriva ett reportage om sin praoplats som handlar om den fysiska- och psykiska arbetsmiljön. Eleverna har fått med sig frågor som de ska ställa till någon på praoplatsen. Påminn era ungdomar om att de ska göra denna intervju! – Uppgiften ligger på Schoolsoft om man vill titta på den, som en nyhet.

Föräldramötet: Så trevligt att få träffa er föräldrar och kul att så många kunde komma. Det var så gott med soppa, bröd och fika. Jag bifogar protokollet från mötet.

Föräldramöte Merkurius 12 mars 2020

Inspirationsmässan: Fortsätter påminna om denna då vi vill ha många inspiratörer som kommer till oss. Ta del av inbjudan och se om det är något som är möjligt för dig eller någon i er omgivning! Vi söker elever som just nu går på gymnasiet som vill dela med sig av sina erfarenheter!!

Inbjudan inspiratörer 2020

Kommande viktiga datum

v.8 – PRAO
v.9 – SPORTLOV
v.11 – Tisdag 10 mars – Livskunskap Merk Grön

v. 12 Onsdag 18 mars em Inspirationsmässa.

v.15  Påsklov

Ha en fantastisk och givande Prao samt ett härligt Sportlov.

//Merkurius teamet

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.