Merkurius veckobrev vecka 10

Hej Hopp!

Då var vi så äntligen igång igen efter både prao och sportlov. Känns skönt och tryggt att ha er tillbaka och det verkar ju som om ni alla har haft det bra på era praoplatser. Nu märker vi av att ljuset på allvar börjar ta sig tillbaka. Pannlampan behövs ju varken på morgonen eller när vi lämnar skolan på eftermiddagen. Härligt!! Vill passa på att ånyo göra reklam för den studietid som erbjuds alla elever på måndagar (8:30-9:20) samt på onsdagar (15:00-17:00). Detta kan vara väl investerad tid och en möjlighet till att både komma ikapp och fördjupa sina kunskaper.

Veckan som gick: Vi inledde veckan som brukligt med mentorstid. Ni fick lite tid att prata av er, Ella (ny elev) hälsades välkommen till oss och sedan fyllde vi på med lite matnyttig info. Vi avslutade sedan med att ni i smågrupper fick berätta lite om er praoupplevelse. Under onsdagen startade vi upp vårt större arbete ”Mat och Idrott”. Det är ett projekt där idrotten och hemkunskapen samarbetar. Alla elever har nu fått i läxa att föra en detaljerad kost- och aktivitetsdagbok under tre dagar. Den skall vara gjord till nästa onsdag då vi fortsätter med att kolla hur energibalansen ser ut. Vill påpeka att man som elev inte skall ändra på varken kost eller träning pga dagboksskrivandet!! Vi vill ge eleverna en chans att upptäcka hur deras vardag ser ut och hur de med små enkla medel kan göra skillnad.

Veckan som kommer: Under tisdag förmiddag 8:20-11:30 har det blivit dags för Merkurius grön att besöka Ingarö församlingsgård för en träff i livskunskap. Ni kommer tillbaka till skolan för en kort träff med Henke för att sedan äta lunch på ordinarie tid. Röda gänget har matteprov på tisdag men förutom det så flyter veckan på enligt ordinarie schema.

Övrig viktig info

Klassresan: Påminner om att anmälningslappar måste skickas in!! Info om det här har gått ut både via mail och på schoolsoft. Det är även viktigt att ni nu lägger på ett kol beträffande försäljningen av de varor som klassföräldrarna tagit fram. Varenda korv/kaka/ost/blomma genererar pengar som NI kan göra roliga saker för.

Jobba på Vårruset: Tisdagen den 19 maj har vi fått möjligheten att jobba på Vårruset igen. Vi ska då dela ut goodiebags vid målgången och tiden för detta är, ca kl.18.00-21.30, I dagsläget är det 10 personer som har anmält sig, men vi måste vara 25 för att få jobba. Detta jobb genererar 6.374:- till klasskassan.

Anmäl er till sonja.schmitz@nacka.se (eller i Facebook-gruppen) om ni kan hjälpa till. Jag måste skicka in ”kontraktet” till tävlingsledningen den 12 mars, för att de med säkerhet vill veta om vi kan ställa upp med 25 personer. Om vi inte kan det måste jag ge detta jobb till en annan klass/grupp, så snälla, kolla era kalendrar och anmäl er. Skriv även om ni vill ha vegetarisk mat, veganska mat, gluten- eller laktosfri mat.

Hälsosamtal: Judith (skolsköterska) fortsätter med era hälsosamtal. Hon kommer lugnt och metodiskt att beta av er en efter en så har du ännu inte varit där så är det snart din tur. Ni har inga personliga tider utan Judith hämtar er när det passar henne och övriga verksamheten.

Kommande viktiga datum

v.11 – Tisdag 10 mars – Livskunskap Merk Grön
v.12 – Onsdag 18 mars – Inspirationsmässa ca 12-15
v.15 – Påsklov

Önskar er alla en härlig helg!!

//Ann, Cristin, Charlotta och Henke