Merkurius veckobrev vecka 19

Hallå Alla!!

Sakta men säkert lägger vi dag för dag bakom oss och närmar oss med stormsteg slutet av det här läsåret. Så här i slutet finns det inte utrymme för outnyttjad lektionstid eller missade inlämningar. Håll ut, var starka och hjälp varandra som grupp så blir det så där fantastiskt bra som vi vet att ni kan!!

Veckan som gick: En ”vanlig” vecka så långt det nu kan vara det. Säkert lite lugnare när inte den jobbiga mentorn varit på plats och pinat er med procent och stormkök….

Veckan som kommer: Vi hoppas fortsätta vårt lilla mentorsprojekt där vi i mentorsgrupperna kör tre olika ”lektioner”. Under onsdag förmiddag kommer Merkurius Röd att bege sig ut på en kortare vandring med tillhörande matlagning. Detta skall ses som ett praktiskt examinationstillfälle inom friluftsliv och är verkligen en viktig dag att komma väl förberedd till.

Övrig viktig info

Vecka 21: Det här blir ju en annorlunda vecka. Från början var det tänkt att vi skulle använda dagarna åt rättning av nationella prov. Nu blev det ju inte så! Följande gäller därför. Måndag: Studiedag för alla.     Tisdag och Onsdag: Elever som av olika anledningar har saker kvar att göra kommer kallas till skolan dessa dagar. Beroende på vad man skall ta igen så kommer olika tider att gälla. Dessa dagar är obligatoriska skoldagar om man blir kallad. Torsdag/Fredag: Lovdagar.

Schoolsoft: Se till att läsa allt som skolledningen lägger ut. Det kan hända saker snabbt och det är den kanalen skolan valt för att nå ut snabbt med info.

Nya klasser för blivande Solen: Tack för alla synpunkter som ni skickat in. Vi har nu påbörjat arbetet med att försöka skapa två riktigt bra grupper inför ert avslutningsår. Vi som sitter med alla pusselbitar framför oss ser antagligen en annan slutbild en vad ni enskilt kan göra. Detta önskar vi förståelse med.

 

Kommande viktiga datum 

v 21 – Mån 18 maj: Studiedag
v.21 – Tis 19 maj: Obligatorisk komma ikapp dag. Övriga studiedag.
v.21 – Ons 20 maj: Obligatorisk komma ikapp dag. Övriga studiedag.
v.21 – Tors/Fre 21-22 maj: Lovdagar
v. 24 – Må 8 juni friluftsdag/klassens dag.
v.24 – Ons 10 juni Avslutning

Hoppas att ni alla har det bra och utnyttjar ljuset till att vara ute mycket!!

//Ann, Cristin, Charlotta, Henke