Merkurius Veckobrev vecka 36

Hej Gänget!!

Två hela veckor med vanligt schema har nu klarats av. Vissa dagar känns det att hösten börjar närma sig men sedan visar sig solen igen och minnena från sommaren kommer tillbaka. Tror att de flesta eleverna börjat känna av det högre tempot som nu råder och varje lektion behöver verkligen användas på bästa sätt.

Veckan som gick: Vi inledde med mentorstid då vi började lägga fokus på förberedelse inför utvecklingssamtalen. Eleverna funderade och försökte sätta ord på sina tankar om skolan och framtiden. Inte alltid så lätt men en otroligt viktig del i att själv kunna formulera sina kommande mål. Lektioner efter schemat avlöste sedan varandra. De första eleverna i klassen fick sina skåp låsta av oss mentorer. Detta då de fortfarande stod olåsta.

Veckan som kommer: Under mentorstiden på måndag får eleverna tid att skriva klart inför utv.samtalen. Om någon inte blir klar förväntas man då göra det hemma eller sitta kvar på studietiden på onsdag eftermiddag. Vi har lagt ut de frågor som skall besvaras på schoolsoft så ni får gärna titta lite tillsammans på det hemma. Några av våra kära elever kan behöva lite hjälp när det kommer till målsättning.
På fredag gäller det att kamma håret lite extra och kanske se till att favorittröjan är tvättad! Det är nämligen skolfotodax!!

Övrig viktig info

Skolfoto. Fredag 13 sep.

Grön 8.30-9.00

Röd 9.00-9.20

Brev, uskick,skylt foto

Föräldramöte

Ni hälsas härmed välkomna till terminens föräldramöte. Onsdag 11:e September klockan 18:00-19:30. Vi träffas i Ladan. Under kvällen kommer vi få besök från kommunens preventionsteam, Mia Tarma.

Utvecklingssamtalstider HT19

Respektive mentor har nu lagt ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT19. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”. Måndag 23/9 (8-10:30) samt onsdag 25/9 (hela dagen) är de dagarna som samtalen framförallt kommer ligga på.
OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Om du inte har ett eget lås så  finns det att köpa från oss för 50kr.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Viktiga datum framöver

V 37  ons 11 sep    Föräldramöte 18.00

V 37  fre  13 sep   Skolfoto

V 38  ons 18 sep  Lemshagaspelen

V 39 Må och Ons Utv samtal

Vi önskar er en trevlig helg och ser fram emot att träffa er på måndag!

 

//Cristin, Charlotta, Ann och Henrik

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.