Merkurius veckobrev vecka 39

Nämen hej igen!!

Vart tog September månad vägen?? Känns såklart mest bra att tiden går fort, då det är ett kvitto på att man har det bra på sin arbetsplats. Vi drar oss nu sakta mot den mindre ljusa årstiden vilket gör det extra viktigt att försöka komma ut på raster under dagen. Ni behöver verkligen den friska luften och det extra utrymmet som vår utemiljö bidrar med. På tal om utemiljön så är det orienteringstider på skolan. Se till att ha bra kläder och gärna ett par extra skor för på vissa ställen blir det lätt lite lerigt.

Veckan som gick: Stort fokus har legat på utvecklingssamtalen under veckan. Det är så roligt och viktigt att få sitta ner i lugn och ro och diskutera er utveckling. Väldigt många kloka tankar och viljor har lyfts fram och nu gäller det verkligen att omsätta dessa i praktiken. Vi påminner om målen här i skolan men det är även viktigt att ni lyfter dessa hemma med jämna mellanrum.
Båda klasserna har även haft ett uppskattat besök på ungdomsmottagningen. Där berättade de om vad de kan hjälpa till med och vilka frågor ungdomsmottagningen kan besvara.

Veckan som kommer: Vi inleder som vanligt veckan med mentorstid där vi på slutet kommer ha prisutdelning efter Lemshagaspelen. Sedan väntar en vecka helt efter schemat med allt gott som det innebär. T ex. matteprov på tisdag!!! Vill även påminna er alla om att lämna in det nya förväntansdokumentet som ni alla borde fått hem. Annars hittar ni det på schoolsoft.

Övrig viktig info

Föräldravecka
Eftersom vi tycker att det är så viktigt att bibehålla den goda kontakten med alla föräldrar och hur viktigt det är att föräldrarna vet vad vi gör i skolan bjuder vi in till en föräldravecka. Veckan det gäller är vecka 43. Ni kan se det som att vi har öppet hus hela vecka 43. Alla föräldrar är då extra välkomna till Ladan för att se hur vi jobbar, vad eleverna gör och kanske delta lite i undervisningen.

Gymnasiemässan
Torsdagen den 21/11 kommer vi att besöka gymnasiemässan tillsammans med våra elever i Merkurius. Du som förälder är mer än välkommen att följa med! Så boka gärna redan nu in det datumet i din kalender. I god tid innan kommer vi att nyttja tid under våra mentorstimmar för att förbereda besöket så bra som möjligt.

Kommande viktiga datum

V 41 tis 8 okt Teater 10-11
V 42 tis 15 okt Orientering.
V 43 Föräldravecka i Ladan
V 44 Lov

Återstår bara att önska er alla en härligt vilsam helg!!

//Ann, Charlotta, Cristin och Henke

En kommentar

Kommenteringen är stängd.