Merkurius veckobrev vecka 42

Hej i höststugan!!

Nu var vi på riktigt där! Jag tänker då på hösten som sakta greppat tag om oss alla. Tycker att Elsa Beskows Höstvisa ger en så bra bild över vad vi behöver göra i dessa tider. Nämligen visa varandra förståelse, omtanke och närvaro.

”Det glimmar i guld och klaraste rött,
det prasslar så sakta i parken,
ty hösten är kommen, och björkar och lönn
de fäller nu bladen till marken:
”Så fall, våra blad, fall mjukt och lätt,
vi väver ett täcke så varmt och så tätt,
vi väver ett täcke åt marken.

Se vintern är nära, och vädret är grått,
nu måste vi värma och lysa!
Vi väver ett täcke så varmt och så gott,
att blombarnen icke må frysa.
Sov gott, alla blombarn, sov gott, sov sött,
vi väver ett täcke i guld och i rött,
vi väver ett täcke åt marken.”

Veckan som gick: Inleddes med besök av Erik och Claes som bjöd på smakprover från det som eleverna skall ut och sälja för att samla in pengar till klasskassan. Alla fick med sig informations- och försäljningslappar hem och saknar just ni en där hemma så kontakta en klassförälder. Vi fortsatte sedan mentorstiden med att ånyo gå igenom de regler vi har gällande mobiltelefoner och iPads. Vi kopplade detta till den forskning som finns och som bland annat Anders Hansén så bra beskriver i olika sammanhang.
Tisdagen tillbringades sedan vid Hellasgården för en härlig orienteringsdag. Vi som var där har bara lovord att säga om alla elever som verkligen gjorde den här dagen till något lite extra. Grymt jobbat!!

Veckan som kommer: Den stora föräldraveckan i Ladan väntar!!! Vi kan inte nog bjuda in er alla till att tillbringa en halvdag eller två hos oss för att verkligen få ta del av ditt barns vardag. Du behöver inte anmäla att du kommer (det räknar vi redan med) och fråga för allt i världen inte hemma om du får komma utan bestäm bara med någon annan förälder vilken dag ni skall göra sällskap till skolan.
Eftersom det kommer vara så många vuxna hos oss i skolan under veckan så är det inga schemabrytande aktiviteter, utan vi följer schemat som vanligt!

Övrig viktig info

Hej Merkurius och föräldrar!

Vi har läst musikhistoria med fokus på konstmusik under hösten och vi kommer avsluta projektet med att gå och se Mozarts Trollföjten på Operan inne i Stockholm.

Jag har lyckats få tag i kanonbiljetter till en skolföreställning den 2 december. Som ni alla säkert vet så är operabiljetter väldigt dyra, men dessa biljetter i logerna på första raden mitt framför scenen fick vi för 120 kr styck (möjligen uppåt 1000 kr ord pris).

Jag har ingen möjlighet att ta alla biljetter på musikens budget utan man behöver betala sin egen biljett (Swish till 0708398811 så sammanställer jag till exp). Om detta är svårt att få till så går det att maila mig så hittar jag en lösning för att täcka din biljett ändå.

Måndag 2 december börjar klasserna sent och vi träffas utanför Coops entré vid Värmdö marknad kl 9.45 för att tillsammans ta bussen in mot Stockholm. Ta med matsäck, vi kommer kunna äta den i foajén innan det börjar kl 12.00. Föreställningen tar 2 tim 55 min så vi är klara ca kl 15.00 inne i stan.

Om ditt barn ska få ta sig hem själv från Operan måste detta föregåtts av mail från förälder där detta framgår, ansvaret för eleven hamnar som det på vårdnadshavaren. Elever där vi inte fått mail tar vi med tillbaka till skolan där vi är runt 16.00.

Hoppas ni är lika glada över den här utflykten som jag! Det är svårt att få bra biljetter och det är ett fantastiskt sätt att få visa Operans gyllene salar för elevgruppen, för många är det kanske enda tillfället. Trollflöjten är dessutom en mycket bra föreställning att få gå på. (Läs mer på https://www.operan.se/trollflojten)

Så kom ihåg:

Allt gott!

/Jonas Karlhager, musiklärare

(PS. Jag har köpt 4 extra biljetter för att några av er föräldrar ska kunna följa med. Först till kvarn 🙂

Gymnasiemässan
Torsdagen den 21/11 kommer vi att besöka gymnasiemässan tillsammans med våra elever i Merkurius. Du som förälder är mer än välkommen att följa med! Så boka gärna redan nu in det datumet i din kalender. I god tid innan kommer vi att nyttja tid under våra mentorstimmar för att förbereda besöket så bra som möjligt.

Kommande viktiga datum

V 43 Föräldravecka i Ladan
V 44 Lov
V 45 – Tisdag: Livskunskap för en klass (vilken meddelas senare)
V 46 – Tisdag: Livskunskap för andra klassen.

Hoppas ni alla får en skön helg!!

//Ann, Cristin, Charlotta och Henke

En kommentar

Kommenteringen är stängd.