Merkurius veckobrev vecka 46

Hej på er!!

Så börjar vi sakta men säkert att närma oss halvvägs på HELA högstadietiden. Det är ju inte klokt! Dagarna flyger iväg och det är ju knappast så att ni är sysslolösa. Tänk på att majoriteten av allt jobb skall/bör göras här i skolan så utnyttja varje lektionstillfälle effektivt.

Veckan som gick: Under mentorstiden tog vi nu första steget mot vad som komma skall, nämligen gymnasiet. Här befinner eleverna sig på så grymt olika plan. Några vet redan nu vilken skola och program man ämnar söka in till medans vissa inte ägnat gymnasiet en endaste tanke. Det är en lång process och vi har nu börjat jobba med “tratten”. Vi tittar på olika program och skolor, väljer bort saker som inte intresserar för att då kunna göra tratten smalare. Eleverna fick ut några olika frågeställningar att jobba med och det arbetet fortsätter vi med på måndag. Detta för att vårt besök på Gymnasiemässa (torsdag v.47) skall bli så givande som möjligt. Ta er gärna lite tid hemma och titta tillsammans med era ungdomar. De behöver vägledning samt få in olika perspektiv på sin fortsatta utbildning. Mer info kring besöket på Gymnasiemässan kommer ut på schoolsoft!!

Gröna gänget hade under tisdagen en mysig start på dagen genom Livskunskap. Nu när båda klasserna varit på Livskunskap så får jag en känsla av att de allra flesta värdesätter dessa stunder. När man släpper skolarbetet och går lite på djupet med andra viktiga frågor. Vi kommer självklart återkomma till Livskunskapen under vårterminen.

Veckan som kommer: Vi fortsätter jobbet inför gymnasiemässan på mentorstiden. Sedan har ni nu mycket att göra. Det är både prov och inlämning i idrotten och många andra ämnen är på gång. Håll koll på schoolsoft och jobba med era egna planeringar. Utnyttja tiden ni är här och kom kanske överens med några andra att stanna kvar i skolan en dag för att plugga tillsammans. På torsdag kommer vi då, som ni vet att åka till Gymnasiemässan.

Övrigt

Gymnasiemässan: Info om tider och förslag på resvägar kommer läggas ut på schoolsoft på måndag (18/11). Efter förra årets kaos vid insläppet har det i år införts entrébiljetter och insläppstider. Vi har fått insläpp 14.00. Självklart är du som förälder hjärtligt välkommen att följa med.

Kommande viktiga datum

V 47 – Torsdag 21 Nov;  Gymnasiemässa.
V 48 – Onsdag 27 Nov; Omvärldsdag, Besöka museum.
v.49 – Månsdag 2 Dec: Opera – Trollflöjten
v.50 – Söndag 15 Dec: Henke åker till värmen 🙂
V 51 – Torsdag 19 Nov : Julavslutning på kvällen.