Merkurius veckobrev vecka 6

Hej på er!!

Det kändes riktigt skönt att få till en helt vanlig skolvecka efter förra veckans schemabrytande aktiviteter. Det är många saker som skall sys ihop och hinnas med innan ni försvinner iväg på prao + sportlov så att utnyttja lektionstiden är avgörande. Om du missar någon lektion oavsett anledning så se till att kolla upp med undervisande lärare vad som bör/kan göras för att komma ikapp.

Veckan som gick: Under mentorstiden i måndags fick alla elever fylla i enkäten TyckOmSkolan. Undersökningen görs av en stor mängd kommuner runt om Stockholm. Elevernas svar är sedan en viktig pusselbit i skolans långsiktiga utvecklingsarbete.

Med härligt väder under veckan har även många mer av er elever hittat ut på rasterna. Vi tycker det är jättebra och uppmuntrar alla till frisk luft och dagsljus. Däremot är inte vår (Ladans) skolgård gjord för alla typer av rastaktiviteter. Att ex. spela vägg med fotboll är en sak som vi numera säger blankt nej till. Vill man använda bollar utanför Ladan så är det basket, rutan eller minifotboll innanför linjerna som gäller. Om man vill träna utsparkar alternativt hårda skott så går man ner till IP!!

Ett större geometriprojekt i matte har startats upp och under idrotten har de första motionsprogrammen klarats av.

Veckan som kommer: Under måndagens mentorstid kommer Henke att gå igenom och prata om den praouppgift som alla elever får med sig. På tisdag åker Merkurius på Livskunskap under förmiddagen. Samling vid Ingarö församlingshem (vanliga stället) klockan 8:20 och sedan tar vi bussen tillbaka för lunch. Under onsdag förmiddag är det gröna gängets tur att öva livräddning. Mer info om det läggs ut på schoolsoft. Ni avslutar sedan veckan med No-prov och inlämning av lite olika arbeten. Ha koll på schoolsoft så inget glöms av.

Övrig viktig info

Föräldramötet: Varmt välkomna till oss på onsdag 12/2 klockan 18:00. För att tjäna in lite pengar till klasskassan kommer det finns både mat och fika att köpa från runt 17:30. Det är klassföräldrarna som kommer ta hand om alla hungriga och kurrande magar. Följande punkter har vi på dagordningen. Schoolsoft, prao, studietempot – eget ansvar, kommande gymnasieinfo, klassindelning samt den stora punkten Gotlandsresan.

Vaccination: På tisdag, 11/2, kommer Merkurius Grön att under förmiddagen, i grupper om fyra, ta sig bort till Judith för ett litet stick i armen. Merkurius Röd har sina tider dagen efter, alltså på onsdag 12/2.

Inspirationsmässan: Fortsätter påminna om denna då vi vill ha många inspiratörer som kommer till oss. Ta del av inbjudan och se om det är något som är möjligt för dig eller någon i er omgivning! Vi söker elever som just nu går på gymnasiet som vill dela med sig av sina erfarenheter!!

Inbjudan inspiratörer 2020

Kommande viktiga datum

v.7 – Tisdag 11 feb – Livskunskap Merk Röd
v.7 – Onsdag 12 feb – Livräddning Merk Grön
v.7 – Onsdag 12 feb – Föräldramöte 18:00
v.8 – PRAO
v.9 – SPORTLOV
v.11 – Tisdag 10 mars – Livskunskap Merk Grön

Ha en fantastisk helg allesammans!!

//Merkurius teamet

En kommentar

Kommenteringen är stängd.