Neptunus V.18

Hej alla Neptunusar!

 

Denna vecka har varit lite upphackad utav städdagar, hattparader, skollopp och lovdag. Därför har veckan inte riktigt sett ut som vanligt. Var noga med att läsa hela veckobrevet för du kommer bl.a. att hitta viktig information om “Skolans Dag” och information från fritids om kommande studiedagar och lov.

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt att göra skolverkets bedömningsstöd. Vi har också avslutat kapitlet om tid. Kapitlets fokus har varit klockan – hel och halv timme, tidsordning, uppskatta tid,  jämföra tid, veckodagar och månader.

 

idrottslektionen var vi inne i idrottshallen för sista gången den här terminen. Gottis hade “dukat fram” massor med redskap och när lektionen var slut var det många svettiga och trötta barn som lämnade idrottshallen.

 

    

 

 

 

Årets Hattparad gick av stapeln på valborgsmässoafton. Vi visade upp våra “Bokstavshattar”, sjöng vårsånger och dansade. Efter paraden gick vi upp på Raketen för att leka lite lekar. Innan dess hade vi städat hela utemiljön runt Mellangården från trasiga leksaker, löv och pinnar.

 

     

 

 

I dag (fredag) har vi sprungit Skolloppet till förmån för Barncancerfonden. Vi sprang för glatta livet i snöyran. Alla pengar som samlats in är till förmån för Barncancerfonden. Valfritt för denna dag var att skänka en liten peng till detta ändamål. Vi har pratat om hur lite det behövs från alla men som kan bli mycket till forskningen. Ett förslag till eleverna var att panta en petflaska eller fler och swischa de kronorna till stöd för Barncancerfonden. Vi gör gott för miljön och gott för Barncancerfonden. Har du inte hunnit är det ännu inte försent. Swisha till numret 1230316208. Glöm inte att skriva Lemshaga akademi. Den 24 maj får vi ta del av hur mycket vår skola har bidragit med. Förra året lyckades vi med 3600:-

 

   

 

 

Som avslutning på denna dag bjöd köket på jordgubbstårta till mellis som tack för att vi på Mellangården hjälpt till med att minska maten vi slänger vid lunchen.

   

 

 

Hälsningar från Gottis:

Hej! Nu har vi hjälp våren att komma genom att städa vår skolgård, firat med hattparad och avslutade veckan med Skolloppet för Barncancerfonden. Härligt!

 

Nu startar vi idrotten ute. Tänk på kläder för rätt väder. Det kan vara stor skillnad att ha idrott direkt på morgonen än senare på dagen. När det är ljust/sol kan en keps vara skönt, vid värme är en vattenflaska bra och gympaskorna är världens bästa och snabbaste sko:)

 

Nu ser vi fram mot en härlig uteperiod med lagom värme och gärna massor med regn på natten!

 

Gympahälsningar Gottis

 

Hem och skola

 

Skolans Dag 8 maj kl.13-16

Vi välkomnar alla föräldrar och andra intresserade av Lemshaga till Skolans Dag, kl.13.00-16.00. Under dagen kommer ni att få tillfälle att se delar av vår verksamhet, som eleverna har arbetat med under året. Det blir allt från utställningar, projekt, experiment, lektionsbesök och även möjlighet att stoppa något gott i magen. Marsklasserna sparar ihop till sin lägerskola i höst då de går i åk 6. Resan går till Ängsholmen och de ser fram emot att sälja så mycket som möjligt.

 

Vi vill gärna att det kommer många besökare till oss och vi vill att ni besöker så många olika klassrum som möjligt! Av erfarenhet vet vi att många brukar besöka Mellangården och Storgården, men vi vill så ett slag för att ni även passar på att se vad eleverna arbetar med i Ladan. Här kan ni få lyssna till Solarnas presentationer om litteraturhistoriska epoker, vara med på ett puls-fys pass med Henke i idrottssalen, eller reda ut etiska dilemman med Patrik i SO-rummet.

 

Vi i Neptunus att visa vårt arbete med olika nordiska Väsen samt hur vi blivit inspirerade av konstnären John Bauer. Ni kommer också att kunna gå en tipspromenad där ni kan få testa era kunskaper på ämnet.

Varmt välkomna!

 

För er som har barn på fritids eller Klubben

För att göra dagen så säker som möjligt ber vi er föräldrar att checka ut från Fritids/Klubben direkt när ni kommer hos den personal som är ansvarig för utcheckning denna dag, detta för att säkerställa att de är under ert beskydd. De barn som inte har sina föräldrar här kommer att få vara kvar på Fritids. Dagen beräknas vara slut kl.16.00 och Fritids stänger som vanligt kl.17.00.

 

Viktig information:

 

  • Information från fritids:

 

Anmälan lovdagar, sista anmälningsdag 12/5

 

Som tidigare utskick sagt så består våren av många lovdagar och fritids behöver få in anmälan (senast 12/5) om vilka barn som kommer att vara på fritids dessa dagar.

 

Vad god anmäl Närvaro inkl. aktuella tider för de dagar ni har behov av fritidsomsorg, eller alternativt Frånvaro om ni ska vara lediga. Var extra noga med de dagar då skolan är stängd, men fritids har öppet!

 

13/5 Lemshagaforum; Skolan stängd, Fritids/klubben öppet.

15/5 Stänger Fritids/klubben 15.00 pga utvärderingskväll.

20-21/5 Samrättningsdagar NP; Skolan stängd, Fritids/klubben öppet.

29/5 Stänger Fritids/klubben 15.00.

30/5 Kristihimmelsfärd; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.

31/5 Klämdag; Skolan stängt, Fritids/klubben öppet.

 

5/6 Stänger fritids/klubben 15.00.

6/6 Nationaldagen; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.

7/6 Planeringsdag; Skolan och Fritids/klubben stängt.

13/6 Skolavslutning fm, Fritids/klubben öppet.

 

OBS! Alla dagar före röd dag stänger fritids/klubben 15.00!

 

Hälsningar fritids och Klubben

 

 

  • Sommarlov anmälan Fritids/klubben

 

 

Sommarlovet är på intåg och vi på Fritids/Klubben behöver få in anmälan från er senast 19/5.

 

Vad god fyll i Närvaro inkl. aktuella tider för de dagar ni ska vara på Fritids/klubben, alternativt Frånvaro för de dagar ni ska vara lediga.

 

Fritids/Klubben öppet v. 24-27. 32-33

Obs! stängt för planering 12-13/8.

 

Fritids/Klubben stängt v.28-31.

 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Läxa:

  • Fortsätt läs ur en valfri bok och fyll i läsprotokollet.

 

Nästa vecka:

 

Måndag:
Tisdag:
Onsdag: Skolans dag 13:00-16:00
Torsdag: Ta med och visa ert läsprotokoll.
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 8/5 Skolans dag 13:00-16:00
  • 13/5 Studiedag – Fritids öppet
  • 20-21/5 Studiedagar – Fritids öppet
  • 30-31/5 Lovdagar

 

Hälsningar!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.