Neptunus v.20

Hej alla Neptunusar!

 

Skolveckan startade med friluftsliv då vi gick en vacker promenad till Scoutstugan där vi tog in omgivningen med alla våra sinnen. Det doftade underbart när vi gick förbi några buskar. När vi närmade oss Scoutstugan kunde vi se på andra sidan vattnet hur bävern hade byggt ett bo och hur den tuggat på flera av träden. Väl där lekte vi en lek tillsammans  men vi lekte också fritt. Under tisdagen var Adams mamma Linn med i röd grupp. Hon berättade om vad hon jobbar med. Tack snälla Linn för besöket och för hjälpen.

 

 

Under veckans matematiklektioner har vi arbetat vidare med massa och tränar på att jämföra, uppskatta och mäta massa. I kapitlet används begreppet massa istället för vikt. Ordet vikt används ofta i vardagligt tal. I onsdags hade vi besök utav Josefine som hade med sig vågar och olika varor som vi fick “känna” massan på och uppskattade vikten. Efter den gemensamma samlingen fick eleverna prova med saker i klassrummet att uppskatta vikten på och sedan väga. Viktiga begrepp under veckan har varit mäta massa, väga, balansvåg, enhet och kilogram (kg).

 

  

   

 

Nu har vi gjort klart bedömningsstödet i matematik och riktar vi in oss på svenska istället. Vi sitter en och en med eleverna och de får läsa för oss i texter med lite olika svårighetsnivå utefter hur långt de kommit med sin läsning. Vi har också skrivit i vår tankebok.

 

NO-lektionen har vi tagit reda på vad de olika delarna på en solros kallas och lärt oss att en solros kan bli 3 meter hög. Eleverna hoppas nu att deras planta ska bli så hög. Några av fröna som vi planterade har dock inte blivit något av så vi provar nu att grodda dem på ett blött papper så vi kan göra ett nytt försök. Ni som har plantor som nu blivit en växt kan ta med sig dem hem för de mår inte så bra i vårt mörka klassrum.

 

  

 

Idrottslektionen hade vi tillsammans med båda grupperna där Gottis bjöd på 10 olika stationer med allt från hopprep, bollar, löpning och mandala med naturmaterial. Då vi höll till utanför våra faddrars klassrum blev det extra kul när de hade rast och de blev på så sätt lite delaktiga i vår lektion.

 

 

 

Efter idrotten var det dags för Lilla Körens konsert i Musikladan. De bjöd oss på flera medryckande låtar där vi kunde sjunga med. Helt klart en energiboost på slutet av torsdagen!

 

  

 

I röd grupp har vi gjort ett litet experiment. Vårt första försök misslyckades då vi använde köpt bröd fullproppat med konserveringsmedel. Förra vecka tog vi med två skivor härbakat bröd från lunchen. Den ena brödbiten har ingen rört den andra brödbiten skickade vi runt i ringen så att alla fick ta i den. Här ser ni resultatet av vad smutsiga fingrar kan göra.

 

 

Hem och skola

 

Viktig information:

 

 

  • Sommarlov anmälan Fritids/klubben

 

 

Sommarlovet är på intåg och vi på Fritids/Klubben behöver få in anmälan från er senast 19/5.

 

Vad god fyll i Närvaro inkl. aktuella tider för de dagar ni ska vara på Fritids/klubben, alternativt Frånvaro för de dagar ni ska vara lediga.

 

Fritids/Klubben öppet v. 24-27. 32-33

Obs! stängt för planering 12-13/8.

 

Fritids/Klubben stängt v.28-31.

 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Läxa:

  • Fortsätt läs ur en valfri bok och fyll i läsprotokollet.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Samrättningsdag – Fritids öppet
Tisdag: Samrättningsdag – Fritids öppet
Onsdag:
Torsdag: Idrott ute – Idrottskläder och skor efter väder.

Ta med och visa ert läsprotokoll.

Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 20-21/5 Samrättningsdagar NP; Skolan stängd, Fritids/klubben öppet.
  • 29/5 Stänger Fritids/klubben 15.00.
  • 30/5 Kristihimmelsfärd; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.
  • 31/5 Klämdag; Skolan stängt, Fritids/klubben öppet.
  • 5/6 Stänger fritids/klubben 15.00.
  • 6/6 Nationaldagen; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.
  • 7/6 Planeringsdag; Skolan och Fritids/klubben stängt.
  • 13/6 Skolavslutning fm, Fritids/klubben öppet.

 

OBS! Alla dagar före röd dag stänger fritids/klubben 15.00!

 

Hälsningar!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.