Neptunus v. 38

Hej alla fina i Neptunus,

Nu börjar hösten ta sitt grepp här på Lemshaga. Vi ser skiftningar i växterna och träden. Dimman ligger vackert över sjön på morgonen. Lite mysigt är det trots att vi gärna har sommar lite längre. Morgonen kan vara kall så det är svårt att veta hur man ska klä sig. Det är nu bra att kolla över regnkläder och stövlar innan det fina höstregnet kommer.


Kunskaper

No – Livet i luften
image  image
Vår vackra miljö lockar oss ut till vårt “uteklassrummet”.
Fredagens lektion handlade om naturens olika former, färger och mönster. Vi fick i grupp möjlighet att samla olika sorters naturmaterial för att gemensamt kunna forma ett mönster. Eleverna övade under vår naturupplevelse på samarbete där alla i gruppen fick ge sin tanke över hur deras gemensamma mönster skulle utformas.

Matematik

För oss handlar det mycket om att utforska i olika ämnen. Vi utforskar matematkens begrepp och förhållanden mellan dem. Genom en väl uttänkt struktur och med olika tankerutiner vill vi att eleverna ska få en djupare förståelse i matematiken. Just nu utforskar vi talen 5-10 och deras talkamrater.


Svenska

Samma utforskande har vi i andra ämnen. Vi utforskar bokstäver ord och meningar. Vad kan vi om bokstaven A. Hur låter A? Kan den låta på olika sätt? Vad betyder det att A är en vokal? Vi samlar idéer och tankar och utmanar oss i att söka svar.

Vi ger tid för tänkande genom att eleverna alltid får tänka själva först, de får sedan dela med sig till en kompis och efter det delar vi allas tankar. Tänker jag på ett annat sätt nu? Har jag gått vidare i mina tankar? Har jag blivit hjälpt av de andras tankar?

Vi följer även upp dessa tankar med frågor som: Hur vet du det? Vad får dig att säga det? Vi vill att våra elever ska träna sig i att ge belägg för sina tankar och idéer.

image   image


Skola och hem

Ett veckobrev med tid för eget tänkande:

För att skapa en dialog mellan skola och hem så undrar vi om ni kan hjälpa oss att börja besvara en av nästa veckas frågeställningar.

Frågeställning: Har du sätt någon förändring på träden?

Skriv gärna er tanke i kommentarsfältet.      


Information

Viktiga datum:

Föräldramöte 12/10 kl.17.30-19


Nästa vecka v. 39

Måndag:

Tisdag: Vi går igenom läxan tillsammans.

Onsdag: Vi läser kapitel 4 ur Den magiska kulan. Delar ut läxmapparna.

Torsdag: Idrott för båda grupperna (glöm ej idrottskläder och handuk)

Fredag: Veckans bokstav presenteras av … Friluftsliv (Bra kläder och skor för att vara i skogen och gärna en ryggsäck med vattenflaska om ert barn önskar).   

Ha nu en trevlig helg

/ Marie, Camilla, Agneta och Trixie

12 kommentarer

 • Leia med familj. säger:

  Tack för en bra vecka! På veckans fråga svarar Leia: Tallens barr och löven blir gula. Några träd har tappat sina löv.

 • Max hälsar att träden har fått andra färger tex röd,gul o orange.Tack för en rolig vecka.

 • De är ganska som vanligt. Men det är lite blandat med färgerna nu på bladen. Det blir lite finare på hösten då bladen ändrar färg.

 • Fam Dubois säger:

  Wilma med familj hälsar: vi ser att träden börjar tappa löv och löven börjar ändra färg! Vissa tallbar börjar bli bruna!

 • Löven förändras. Färgen har förändrats på löven, de blir röda, oranga, gula och bruna. Löven trillar när höstvinden blåser.
  Inuti lönnträd finns det lönnsirap, de Kannadensiska träden. Snip snapp slut! Säger Lorenzo

 • Astrid tycker att det blivit så mycket fina färger på träden och hon är just nu särskilt intresserad av svamp. Trevlig söndagskväll/ Astrid och föräldrar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']