Neptunus V.40

Hej alla Neptunusar!

Normer och värden

Denna vecka startade vi våra tvärgrupper som ni kunde läsa om i förra veckan. Vid detta första möte lekte vi namnlekar, gjorde värderingsövningar, lekte “den hemlige ledaren” samt hade en bildövning. Syftet var bl.a. att lära känna varandra och lära sig varandras namn.

På Mellangården har vi börjat arbetet med “Tryggisar”. Fyra elever från varje klass träffas för att diskutera hur man kan se till att alla ska känna sig trygga i skolan samt andra viktiga frågor. Vår klass representeras av Svante, Märta, Liam och Charlie. Under läsårets första “tryggismöte” skapade de en gemensam plansch utifrån frågorna som alla eleverna hade svarat på inför mötet: Hur är en bra kompis? Vad gör man om man känner sig ensam? Vad kan man göra om någon ser ensam ut? Hur är man en bra kompis på sociala medier? Dessa planscher sätts upp i trappan i mellangården så att alla kan se dem och reflektera över dem.

 

     

 

  

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi arbetat med bokstaven L. Som vanligt varvar vi bokstavsarbete med arbetsbok samt “Livet i bokstavslandet” med ordlek. Gröna gruppen har också börjat titta på “Sagomattan” och pratat om hur man kan bygga upp en saga. Ett arbete som vi kommer att återkomma till i båda grupperna framöver.

 

 .

 

SO-lektionerna vi pratat kompisprat. Hur är en bra kompis? Vad gör man om man känner sig ensam? Vad kan man göra om någon ser ensam ut? Hur är man en bra kompis på sociala medier? Dessa frågor har “tryggisarna” fått ta med sig till sitt första möte (se ovan). Vi har också fortsatt med Boken om mig och skrivit, ritat, fotograferat och berättat om vår favoritfärg.

 

 

 NO-lektionerna har vi lärt oss mer om Lo-djuret. Vi tittade på en kort film om djuret och gjorde sedan en tankekarta på det vi kom ihåg.

 

 

Under veckans matematiklektioner har vi subtraherat genom att räkna bakåt. Vi har tränat subtraktion med räknehändelser och i problemlösning. Vi har också tittat på sambandet mellan plus och minus genom talfamiljer. Som exempel bildar talen 7, 5 och 2 en talfamilj (7=5+2, 7-2=5)

 

  

 

Engelskalektionen arbetade vi med vad olika färger heter i arbetsboken. Vi har också passat på att öva dessa t.ex. när vi släpper ut eleverna på rast: Everybody with blue on their clothes can go out.

 

På veckans bildlektion presenterade Cissi konstnären Isaac Grünewald och hans målning “Det sjungande trädet”. Efter att ha blivit inspirerad av honom fick alla måla med oljepastell på ett stort växtpapper. Nästa gång fortsätter vi med temperablock.

 

   

 

 

idrotten var Gottis på vandring med femmorna. Istället hade vi Victor, storgårdens vikariesamordnare som vikarie. Han hade satt ihop en utmanande hinderbana för eleverna. Genom den lärde vi oss att inget hinder är för stort utan att vi klarar allt om vi bara kämpar!

 

 

 

Hem och skola

 

Hälsningar från fritids

Barnen får gärna ta med sig en glasburk till fritidspysslet för vi ska göra lyktor.

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 7 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.
  • Under kommande veckas SO-lektion vill vi arbeta mer med ert namn. T.ex. varför du heter som du heter. Fyll i med hjälp av en vuxen bifogad lapp Mitt namn och ta med till skolan till på måndag.
  • En elev ur vardera klass får en “bokstavspåse” med sig hem. I påsen ligger en bokstav som kommer att vara hemlig för de andra eleverna tills den ska presenteras. Samla 5 saker som börjar på den bokstaven. Påsen vill vi att eleven tar med sig tills på måndag veckan efter.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan.
Tisdag: Friluftsliv.
Onsdag:
Torsdag: Idrott med ombyte. Läxa lämnas in: Läsläxa samt “Mitt namn”
Fredag: Läxa och bokpåse lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • Vecka 44 – Höstlov
    Måndag den 29/10 är fritids och skola stängd. Resten av veckan är det ingen skola men fritids är öppet som vanligt.

Snart är det dags för Höstlov och inför det behöver vi på fritids veta om ditt barn behöver omsorg under lovet. Ni gör anmälan via schoolsoft, ska ditt barn vara här fyller ni i aktuella tider för v. 44. Ska ditt barn vara ledigt skriver ni ”ledig” under ”kommentar från vårdnadshavare”.

Detta är mycket viktigt att ni gör och det gäller ALLA barn inskrivna på fritids eller klubben. Vi behöver era anmälningar senast 7 oktober för att planera bemanning och aktiviteter.
Hälsningar Fritids och Klubben

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.